واحدهای تولیدی و صنعتی ایلام نیازمند یاری جدی بانک ها

به گزارش کوه سفید، خبرنگاران/ایلام استاندار ایلام گفت: 180 واحد تولیدی و صنعتی استان هم اکنون با مشکل روبرو بوده و بسیاری از آنان به دلیل کمبود نقدینگی به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل کشیده شده اند که باید بتوانیم با مشارکت بانک ها زمینه احیای آنها را فراهم کنیم.

واحدهای تولیدی و صنعتی ایلام نیازمند یاری جدی بانک ها

به گزارش خبرنگاران، محمدرضا مروارید در ملاقات با مدیرعامل بانک قوامین اظهار کرد: پیش از توافق برجام برای انجام مراودات تجارتی و بازرگانی مجبور بودیم به وسیله واسطه ها و دلالان اقدام کنیم که همین موضوع هزینه ها را افزایش می داد ولی با توافق برجام این محدودیت ها برداشته شده و می توانیم بطور مستقیم نسبت به انجام فعالیت های مالی اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه کارشکنی های بسیاری برای جلوگیری از تبادلات بانک های خارجی از سوی آمریکایی ها صورت می گیرد، اضافه کرد: با توجه به اینکه فرآیند سرمایه گذاری در طی سال های گذشته با مشکل روبرو شده بود بسیاری از مدیران هم اکنون از روال سرمایه گذاری و شیوه های جدید آگاهی چندانی ندارند.

مروارید ادامه داد: 180 واحد فراوریی و صنعتی استان هم اکنون با مشکل روبرو بوده و بسیاری از آنان به دلیل کمبود نقدینگی به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل کشیده شده اند که باید بتوانیم با مشارکت بانک ها زمینه احیای آنها را فراهم کنیم که تا به امروز نیز بخشی از این واحدها به چرخه فراوری بازگشته اند.

وی با اشاره به بخشش جریمه دیرکرد واحدهایی که کمتر از یک میلیارد ریال بدهی معوق دارند از سوی بانک مرکزی گفت: به دلیل تعیین نبودن نحوه جبران این مسئله مصوبه مورد نظر تا به امروز اجرایی نشده است.

استاندار ایلام با اشاره به ظرفیت های استان در زمینه های مختلف انرژی، کشاورزی و پرورش دام و طیور ابراز امیدواری کرد: شبکه بانکی بتواند مشارکت بیشتری در اجرای این طرح ها داشته باشد.

دکتر غلامحسن تقی نتاج مدیرعامل بانک قوامین نیز اظهار کرد: مجموعه بانک قوامین هم در حوزه واسطه گری جذب سپرده ها و هم اعطای تسهیلات، ظرفیتی است که ما می توانیم در ذیل مدیریت استان بیش از آنچه که در گذشته رخ داده همکاری داشته باشیم و مجموعه ظرفیت هایی که استاندار ایلام شرح دادند در کنار مجموعه ظرفیت هایی که در بانک قوامین استان ایلام است ما این تعهد را می توانیم داشته باشیم که علاوه بر منابعی که در خود استان به مجموعه سرمایه گذاری ها و فعالیت های مالی اختصاص داده می شود، به صورت متمرکز، منابعی را به وسیله مرکزیت بانک قوامین به سمت فعالیت های این استان سوق دهیم.

وی با بیان اینکه تعاملات بین کشوری ایران و عراق، ظرفیت های جدیدی را ایجاد نموده است، اضافه کرد: در این راستا گردشگری های زیارتی، علمی و تحصیلی و آموزشی، درمانی و ... فرصت هستند که احساس می کنم فعالان مالی استان هم باید به آنها توجه داشته باشند و ما هم می توانیم در قالب هایی که در بانک قوامین ساری و جاری هستند مساعدت داشته باشیم.

تقی نتاج ادامه داد: در حوزه خدمات متنوع بانکی هم طبیعتا ظرفیت هایی در استان ایلام وجود دارد و مدیریت بانک قوامین در استان ایلام نیز در این زمینه تسلط داشته و می توانند در این عرصه به رشد و توسعه فعالیت های مالی استان یاری کند و امیدواریم بتوانیم مسائل مضمنی از جمله بیکاری که در استان وجود دارد را رفع کنیم.

مدیر عامل بانک قوامین با تاکید بر اینکه با توجه به طولانی بودن تحریم های ظالمانه علیه کشورمان متاسفانه باید بپذیریم که ما از مراودات مالی بین المللی فاصله گرفته و عقب افتاده ایم، گفت: باید به این نکته توجه داشته باشیم که این دیوار تحریم به هر شکلی تا حدی برداشته شده و اینکه توقع داشته باشیم بلافتاصله بتوانیم این ارتباطات را برقرار کنیم توقع منصفانه ای نیست بنابراین باید به بخش های مختلف اقتصاد کشور از یک طرف و همچنین فعالان مالی سایر کشورها فرصت داده شود.

وی با اشاره به اینکه در سایر کشورها به ویژه کشورهای توسعه یافته به وضوح می بینید که بخش خصوصی در اقتصاد آنها فعال است، یادآور شد: باید به بخش خصوصی آنها هم باید فرصت داده شود که به فعالان مالی بخش خصوصی ما شناخت و اعتماد پیدا نمایند و متعاقبا ارتباطات مالی برقرار شود که فرآیندی زمان بر است.

تقی نتاج با بیان اینکه اگر انتظار داشته باشیم که بلافاصله این موانع رفع شد فعالیت های مالی بین المللی از سرگرفته خواهد شد این توقع زمان بر است، توضیح داد: یک بخش از مسائل ما بر می شود به بانک های داخلی که از لحاظ نرم افزاری این آمادگی را ندارند و از طرف دیگر از لحاظ رفتار اقتصاد بین الملل آشنایی کامل ندارند که رفت و آمد هیئت های تجاری خارجی به کشورمان بدون تاثیر نخواهد بود.

مدیر عامل بانک قوامین در سرانجام گفت: با در نظر گرفت این شرایط به مرور آماده خواهیم شد و باید منصفانه قضاوت کرد و توجه داشت که همین که شرایط نسبت به گذشته یعنی قبل از برجام بدتر نشده خودش یک دستاورد است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 26 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 495

به "واحدهای تولیدی و صنعتی ایلام نیازمند یاری جدی بانک ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واحدهای تولیدی و صنعتی ایلام نیازمند یاری جدی بانک ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید