چگونه غذا های پخته را فریز کنیم؟
به گزارش کوه سفید، فریزر محل مناسبی برای نگه داری غذا های اضافی به مدت طولانی است، اما کدامیک از غذا ها را می توان در فریزر نگهداری کرد و شیوه سالم انجماد برای ماندگاری آن ها به چه صورت است؟
یکی از راه های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی فریزر کردن آنهاست. فریز کردن مواد غذایی با یکدیگر فرق دارد و قرار دادن برخی از مواد غذایی در یخچال تغییراتی در طعم، بو و کیفیت به وجود می آورد. پس همه غذا ها قابل فریز کردن نیستند و خوردن برخی از غذا های فریز شده می تواند مضر و خطرناک باشد. با مطالعه این بخش درمی یابید چگونه غذا های پخته خود را فریزر کنید.
نگهداری غذا های پخته در فریزر
شما می توانید انواع خورشت، سوپ، سبزیجات سرخ شده، صیفی جات مانند بادمجان، کدو، لوبیا را به صورت سرخ نموده یا نیمه پخته در فریزر قرار دهید. برای انجماد و فریز کردن غذا های پخته شده به طریق زیر عمل کنید:
نکات لازم برای نگهداری مواد غذایی در فریزر
غذا هایی را که می خواهید درون فریزر بگذارید، باید سرد شده باشند، زیرا قرار دادن مواد غذایی داغ در فریزر، دمای فریزر را پایین می آورد و مدت زمان لازم برای انجماد افزایش می یابد؛ به همین علت غذا های تازه فریز شده یا مواد غذایی که قبلاً فریز شده ممکن است، فاسد شوند، پس برای فریز کردن غذا های داغ صبر کنید تا خنک شوند و بعد آن ها را در فریزر قرار دهید.
برای فریز کردن غذاها، آن ها را به اندازه احتیاج هر وعده خود بسته بندی کنید، زیرا اگر اندازه غذا ها زیاد باشند، باز شدن یخ مواد فریز شده باعث آغاز فعالیت باکتری های داخل آن شده و یخ زدن مجدد آن سبب تغییر رنگ، بد بو شدن و فاسد شدن به جامانده غذا می گردد.
طریقه بسته بندی باید صحیح باشد. برای حفظ عطر، طعم و رنگ طبیعی مواد غذایی، آن ها را در پلاستیک فریزر و ظروف در بسته قرار دهید. اگر مواد غذایی را در کیسه فریزر می ریزید حتما هوای داخل کیسه را خارج کنید. قبل از قرار دادن غذا در فریزر ظروف غذا ها را جهت پائین آوردن حرارت در آب خیلی سرد قرار داده و بعد از خنک شدن در مقادیر معینی که برای احتیاج هر خانواده لازم می باشد در ظروف مخصوص فریزر ریخته و منجمد نمایید.
تاریخ بسته بندی و نام مواد غذایی را روی هر بسته بنویسید، تا آن ها را به موقع بهره ببرید.
برای فریز کردن انواع مواد غذایی در همه فصل ها باید دمای فریزر شما زیر 18 درجه سانتی گراد باشد تا مواد فریز شده سالم بمانند. فریز کردن غذا ها حرکت مولکول های آن ها را کاهش می دهد و موجب غیر فعال شدن میکروب ها، باکتری ها، مخمر ها و کپک ها می شوند و از فساد مواد غذایی جلوگیری می نماید.
ماندگاری غذا های پخته در فریزر
شما می توانید انواع خورشت ها، سوپ، کباب ها و گوشت پخته را در فریزر نگهداری کنید. برای فریز کردن کدو، بادمجان و لوبیا آن ها را سرخ کنید و در فریزر قرار دهید. اما مدت زمان نگهداری این غذا ها فرق دارد. غذا های پخته شده، آب گوشت، سوپ ها و خورش ها تا 3 ماه در فریزر قابل نگهداری هستند.
چه غذا های پخته ای را نباید فریز کرد؟
غذا های سرخ شده
نگهداری غذا های سرخ شده در فریزر باعث از بین رفتن تردی و خوشمزگی غذا ها و نرم شدن آن ها می گردد، پس غذای سرخ شده خود را فریز نکنید.
برنج پخته
برنج یکی از غذا های پرمصرف است که به جامانده آن احتیاج به مراقبت خاصی دارد. منجمد کردن برنج پخته سبب ایجاد تغییراتی در طعم، بو و کیفیت غذا می گردد؛ پس بهتر است برنج پخته را فریز نکنید. اما اگر قصد فریز کردن برنج پخته را دارید آن ها را بیشتر از معمول پخته و در ظرف ها یا پلاستیک هایی به اندازه یک وعده غذایی ریخته و در فریزر قرار دهید.
غذا های کنسروی
قرار دادن غذا های کنسروی درون فریزر سبب حجیم و بزرگ شدن آن ها شده و سبب منفجر شدن و یا شکستن قوطی می گردد.
ماکارونی پخته
قراردادن ماکارونی یا پاستای پخته شده در فریزر سبب شل شدن این غذا می گردد، پس بهتر است اگر می خواهید ماکارانی را در فریز بگذارید، آن را نیم پز و فریز کنید و در زمان مصرف آن را داغ کنید. ماکارونی را قبل از داغ کردن برای مدتی در بیرون از یخچال نگه دارید تا یخ آن کاملاً باز گردد.
منبع: نمناک
منبع: فرارو