7 روش علمی برای تقویت حافظه

به گزارش کوه سفید، همه ما انسان ها از دیدن افراد باهوش لذت می بریم و تقریبا همگی در دورانی از زندگی خود دوست داشتیم که باهوش تر باشیم.

7 روش علمی برای تقویت حافظه

به گزارش باشگاه خبرنگاران، همه ما انسان ها از دیدن افراد باهوش لذت می بریم و تقریبا همگی در دورانی از زندگی خود دوست داشتیم که باهوش تر باشیم.

گذشته از استعداد و هوش خدادادی، هر فردی می تواند با شناخت صحیح مهارت های خود و تقویت آن ها فرد باهوش تری شود.

در این مطلب لیستی از بهترین تکنیک های علمی گنجانده شده که با انجام آن ها می توانید به نتیجه دلخواه برسید، بدون اینکه هزینه خاصی متقبل شوید و یا نیاز به سرمایه ای بزرگ داشته باشید.

کافی است میزانی از وقت و زمان خود را صرف این امور کنید تا از پیشرفت خود تعجب نمایید. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.

1- بازی های ویدیویی انجام دهید!

طبق گفته Daphne Bavelier، دانشمند عصب شناسی، بازی های ویدیویی عملی، توانایی شما را در سرعت بخشیدن به شرایط تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری سریع بر اساس درک شما از شرایط افزایش می دهند. البته باید این بازی ها را در حد متعادل انجام داد و در بازی کردن زیاده روی نکرد.

بازی های ویدیویی قدرت بینایی و توانایی درک اشکال و رنگ ها را افزایش می دهند. مهم تر از همه، آن ها باعث افزایش انعطاف پذیری مغزی می شوند.

2- تمرین تمرکز برای تصمیم گیری دقیق تر

بر طبق یافته های روانشناسی امروز، افراد با تمرین تمرکز می توانند تصمیمات منطقی تری بگیرند، که نتایج مثبت این تصمیمات را در آینده خواهند دید.

به عنوان مثال، استیو جابز نوعی مدیتیشن فکری (مراقبت فکری) را تمرین می کرد که در مدارس هنر های رزمی تدریس می شد. جالب توجه آن است که حتی تا چند دهه بعد هم محققان وارتون اثربخشی آن تکنیک را تأیید نکردند!

3- انجام ورزش منظم برای تقویت حافظه

بر اساس مطالعات متعددی که در مجله نیویورک تایمز منتشر شده، ورزش باعث افزایش میزان یک نوع پروتئین به نام فاکتور نوروتروفیک (BDNF) مشتق شده از مغز می شود. این پروتئین که در خون و مغز وجود دارد باعث رشد و تشکیل نورون های تازه (سلول های عصبی) می شود.

از آنجا که این فاکتور حافظه را ایجاد و تقویت می کند، ورزش منظم به معنای واقعی کلمه شما را هوشمندتر خواهد کرد. در واقع ورزش باعث افزایش قابل توجه وسعت در ناحیه هیپوکامپ مغز انسان می شود.

بدون شک به همین دلیل است که بسیاری از کارآفرینان پیروز به طور منظم تمرین و ورزش می نمایند.

4- نوشیدنی های کافئین دار بنوشید تا عملکرد مغز خود را تقویت کنید

با توجه به مطالعات محققان علوم اعصاب، کافئین فکر را وادار به تفکر بیشتر می کند. این دانشمندان بسیاری از آزمایش های کنترل شده اثرات کافئین بر مغز را مورد بررسی قرار دادند و نشان دادند که کافئین می تواند حالت خُلق، زمان واکنش، حافظه، هوشیاری و عملکرد فرد را بهبود ببخشد.

5- برای تقویت مهارت های ارتباطی خود موسیقی یاد بگیرید!

با توجه به مطالعات اجرا شده، آموزش موسیقی باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی با تمرکز و توجه به نشانه های معنادار صوتی می شود.

دلیل آن ساده است: نواختن یک ساز موسیقی، به ویژه در یک گروه، تقریبا هر قسمت از مغز شما را به فعالیت برای ارتباط برقرار کردن از طریق موسیقی هدایت می کند و به این ترتیب توانایی شما برای برقراری ارتباط از راه های دیگر تقویت می شود.

6- از افکار خود یادداشت های دست نوشته تهیه کنید

بر اساس تحقیقات اجرا شده افرادی که به مدت طولانی یادداشت های خود را با دست نوشته اند، در مقایسه با کسانی که یادداشت خود را تایپ می نمایند، بهتر یاد می گیرند، اطلاعات بیشتری را می توانند حفظ نمایند و اطلاعات بیشتری را درک می نمایند.

7- با خواندن داستان های بیشتر هوش هیجانی یا EQ خود را افزایش دهید

طبق مطالعات اجرا شده در دانشگاه یورک و دانشگاه تورنتو، افرادی که اغلب رمان ها و داستان های کوتاه (و نه درام و غیر داستانی) می خوانند به نظر می رسد که بهتر بتوانند دیگران را درک نمایند، با آن ها همدردی نمایند و جهان را از دیدگاه آن ها ببینند.

پس از همین حالا شروع کنید. برای باهوش تر شدن هیج وقت دیر نیست.

منبع: فرارو
انتشار: 4 اسفند 1400 بروزرسانی: 4 اسفند 1400 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 1648

به "7 روش علمی برای تقویت حافظه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 روش علمی برای تقویت حافظه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید