اسهال مسافرتی ، شایع ترین بیماری سفر
به گزارش کوه سفید، اسهال، شایع ترین بیماری است که در طول سفر افراد را درگیر خود می کند. این بیماری به طور ناگهانی شروع شده و طی یک یا دو روز بهبود می یابد. اما اگر وضع کمی حادتر باشد ممکن است کل سفر فرد را دچار مشکل کرده و حتی پس از بازگشت به خانه نیز ادامه داشته باشد. این بیماری اغلب به دلیل عدم رعایت مسائل بهداشتی و خوردن نوشیدنی ها و خوراکی های ناسالم ایجاد می شود. از این رو، اگر مواردی را رعایت کرده و مراقبت های لازم را انجام دهید می توانید تا حد زیادی از ابتلا به این بیماری جلوگیری نمایید. در این بخش در مورد اسهال مسافرتی، راه های پیشگیری و درمان این بیماری صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.
اسهال مسافرتی چیست؟
به هر نوع ناراحتی و درد در محدوده شکم و مدفوع آبکی که در طول مسافرت برای انسان ایجاد می شود، اصطلاحا اسهال مسافرتی می گویند. این نوع اسهال شامل علائمی چون نفخ، افزایش گاز معده، دل درد، تهوع، استفراغ، تب، تکرر ادرار و ضعف بدنی می باشد. علاوه بر این، حجم مدفوع بیمار در طول روز زیادتر شده و فرد حدود 4 تا 5 بار دفع آبکی دارد. اسهال مسافرتی با مقصد ارتباط مستقیم دارد و اغلب به دلیل آلودگی خوراکی ها و نوشیدنی ها ایجاد می شود و دلیل دیگر آن لمس دهان یا بینی با دست های آلوده است. در کل می توان گفت دلیل اصلی این نوع اسهال آلودگی و عوامل عفونی است و اگر مراقبت های لازم در این زمینه انجام شود، احتمال ابتلا به اسهال در مسافران کمتر می شود.
مراقبت های لازم برای پیشگیری از ابتلا به اسهال
- * سعی کنید مقاصدی را برای سفر انتخاب نمایید که حداقل دارای آب آشامیدنی سالم باشد.
- * در صورتی که آب آشامیدنی در دسترس شما نمی باشد از آب های معدنی بسته بندی شده استفاده نمایید.
- * اگر از بطری آب می نوشید توجه داشته باشید که درب بطری قبلا باز نشده باشد.
- * جوشاندن آب باعث می شود تا میکروب های درون آن از بین بروند. اگر به آب بسته بندی شده دسترسی ندارید می توانید آب را به مدت یک دقیقه (در ارتفاعات به مدت 3 دقیقه) بجوشانید.
- * سعی کنید تا جایی که می توانید از یخ در نوشیدنی های خود استفاده نکنید، مگر این که مطمئن باشید یخ از آب تصفیه شده و سالم تهیه شده است.
- * اگر قصد استفاده از لبنیات را دارید حتما ماست، شیر یا دوغ پاستوریزه تهیه کنید.
- * از خوردن سبزیجات خام و سالاد میوه خودداری نمایید.
- * میوه هایی را انتخاب نمایید که بتوانید پوستشان را بکنید و این کار را حتما خودتان انجام دهید.
- * گوشت و ماهی را به صورت خام یا نیمه پخته مصرف نکنید.
- * از خوردن نوشیدنی هایی مانند آب میوه، خصوصا از دست فروشان، خودداری نمایید.
- * برای رفع تشنگی خود می توانید از نوشیدنی هایی چون آب جوشیده، چای یا قهوه، آب کلردار یا یددار و نوشابه های گازدار بسته بندی شده استفاده نمایید.
- * به هیچ عنوان از دست فروشان دوره گرد خوراکی نخرید.
دست های خود را پیش از غذا با آب و صابون یا مواد ضدعفونی نماینده بشویید.
راه های درمان اسهال مسافرتی
اسهال مسافرتی خطری برای انسان نداشته و در 90 درصد مواقع پس از یک یا دو روز بدون هیچ درمانی خود به خود بهبود می یابد. اما اگر قصد دارید زودتر بهبود پیدا کنید می توانید راهکارهای زیر را انجام دهید:
- * بیماری اسهال دفع آبکی را در پی داشته و باعث کاهش آب بدن می شود. از این رو بیمار نیاز دارد تا با مصرف مایعات آب از دست رفته را جبران کند. می توانید از مایع درمان خوراکی به عنوان جایگزین آب و الکترولیت های از دست رفته استفاده نمایید.
- * به بزرگسالان پیشنهاد می شود تا مایعات شفافی مانند آب میوه تازه، دوغ و محلول ORS را مصرف نمایند. مصرف این مایعات در مواردی که بیمار با علائمی چون تهوع، استفراغ، دل درد، تب یا خون در مدفوع روبرو است، پیشنهاد می شود.
* مصرف سوپ ها و نوشیدنی هایی چون چای، قهوه داغ و ... خطر ابتلا به اسهال مسافرتی را کاهش می دهد. از این رو پیشنهاد می شود این موادغذایی را در طول سفر بیشتر مورد استفاده قرار دهید.
منبع: همگردی