دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان

به گزارش کوه سفید، دعای اللَّهُمَّ نَبِّهْنِی فِیهِ لِبَرَکَاتِ را دعای روز هجدهم ماه رمضان نام گذاری کرده اند. از دیگر اعمال و عبادات مخصوص این روز می توان به خواندن نماز شب نوزدهم ماه رمضان و برگزاری مراسم احیا شب قدر در انتهای روز هجدهم ماه رمضان اشاره کرد.

دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان

دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان

اللَّهُمَّ نَبِّهْنِی فِیهِ لِبَرَکَاتِ أَسْحَارِهِ وَ نَوِّرْ فِیهِ قَلْبِی بِضِیَاءِ أَنْوَارِهِ وَ خُذْ بِکُلِّ أَعْضَائِی إِلَى اتِّبَاعِ آثَارِهِ بِنُورِکَ یَا مُنَوِّرَ قُلُوبِ الْعَارِفِینَ

خدای من؛ در این روز مرا به برکات سحرها متنبه و آگاه ساز وقلبم را به روشنایی انوارسحرروشن گردان و تمامی اعضایم را به پیروی اثراتش مسخرفرما به حق نورت ای روشنایی بخش دلهای عارفان

دیگر اعمال مخصوص روز هجدهم ماه رمضان

  • خواندن نماز شب نوزدهم ماه رمضان

پنجاه رکعت (25 تا دو رکعتی)، در هر رکعت بعد از حمد پنجاه مرتبه سوره زلزلت (بنا بر قولی یک مرتبه).

ثواب: حضرت علی (ع) فرمود: هرکس بخواند ملاقات می کند خدا را مثل کسی که صد حج و صد عمره به جا آورده باشد و سایر اعمال او را ایضاً قبول می کند.

شب نوزدهم ماه رمضان (انتهای روز 18 رمضان) ، شب نزول زبور بر حضرت داود (ع) و یکی از شب های پر فیض قدر است که اعمال و فضیلت های مخصوص به خود را دارد.

  • نماز مشترک شب قدر

اصلی ترین نماز شب قدر یا نماز هفت قل هو الله، نماز مستحبی است که خواندن آن در شب های قدر سفارش شده است. این نماز دو رکعت است. در هر رکعت بعد از سوره حمد، هفت بار سوره توحید خوانده می شود و بعد از تمام شدن نماز 70 مرتبه ذکر استغفر الله و اتوب الیه تکرار می شود.

شیخ عباس قمی در مفاتیح این نماز را از علامه مجلسی نقل نموده است. علامه مجلسی نیز در کتاب زادالمعاد بدون ذکرِ سند، حدیثی از پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) نقل نموده است که بر اساس آن حدیث هر کس این نماز را بخواند و هفتاد مرتبه ذکر استغفار را بگوید، از جاى خویش برنخیزد تا خداوند او و پدر و مادرش را بیامرزد و ملائکه اى بفرستد تا حسنات او را تا سال دیگر یادداشت کنند و ملک دیگرى را مامور سازد تا در بهشت براى او درختانى غرس کند و قصرهایى بنا سازد که نهرهایى در آن جارى باشد و از دنیا نرود تا این که این الطاف خدا را در حق خود مشاهده نماید.

دیگر نماز اصلی شب های قدر خواندن صد رکعت نماز در هر شب، یعنی 50 نماز دو رکعتی به نیت نماز شب قدر است. مستحب است که در هر رکعت بعد از حمد، سوره توحید خوانده شود. افضل آن است که در هر رکعت بعد از حمد ده مرتبه سوره توحید را بخواند و می تواند به جای این صد رکعت، شش روز از نمازهای قضای خود را بجا آورد؛ بدین ترتیب که از ظهر روز اول شروع نموده و در عشاء روز ششم ختم نماید (سه شب جمعاً سیصد رکعت می شود).

منبع: setare.com
انتشار: 29 بهمن 1399 بروزرسانی: 29 بهمن 1399 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 1121

به "دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید