فواید اسپینر و مضرات احتمالی آن چیست؟

به گزارش کوه سفید، در مورد فواید اسپینر بیش از هر چیز بر تاثیر اسپینرها در کاهش استرس و اضطراب و افزایش تمرکز تاکید می شود هرچند که شواهد علمی قطعی وجود ندارد.

فواید اسپینر و مضرات احتمالی آن چیست؟

اسپینرها یکی از داغ ترین اسباب بازی های این روزها هستند که به سرعت محبوب شده و مورد توجه قرار گرفته اند. اسپینر در واقع نوعی فیجت یا ابزار سرگرم کننده مانند مکعب روبیک است که گفته می شود می تواند به افزایش تمرکز و کاهش استرس در افراد کمک کند. این وسیله از یک بلبرینگ در وسط و چند بال در اطراف آن تشکیل شده است که کاربر می تواند آن را بین انگشتان دست خود بچرخاند و حس دلپذیری را تجربه کند و چالش چرخاندن آن بین انگشت ها برایش هیجان انگیز باشد. در ادامه در مورد فواید اسپینر و خطرات احتمالی آن بیشتر بخوانید.

اسپینر چیست؟ آیا فیجت اسپینر واقعا استرس را کاهش می دهد؟

فواید بازی با اسپینر

1- کاهش استرس با اسپینر

تحقیقات در مورد فواید اسپینر نشان می دهد که این وسیله می تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. در یک مطالعه نشان داده شد که فشار توپ استرس یا اسپینر ها در حین عمل جراحی با بی حسی موضعی یا مواردی مانند انجام اعمال دندانپزشکی می تواند اضطراب را 18 درصد و درد را 22 درصد کاهش دهد. در واقع یک حرکت دستی تکراری، بی روح و کاملا غیرشناختی مانند چرخش اسپینر می تواند با هدایت انرژی عصبی از منابع ذهنی به حرکت دستها، به رها شدن مقطعی ذهن از تمرکز بر روی وظایف و افکار مهم و استرس آور کمک کند و تا حدی اضطراب خفیف تا متوسط را کاهش دهد.

2- کارکرد فیجت اسپینر برای تمرکز

بنابر یک دیدگاه اسپینر و به طور کلی استفاده از فیجت ها بخشی از مغز شما را به خود مشغول می کند و باعث می شود که افکار دیگر و مخصوصا افکار وسواسی جایی در ذهن شما نداشته باشند و حواس شما را به خود پرت نکند. تحقیقات نشان داده است که وول خوردن و انجام حرکات تکراری از فکر کردن به افکار مزاحم و غیرضروری مانند مواردی همچون اینکه دیگران در مورد من چگونه فکر می کنند؟ پیشگیری کند. با این حال نگاهی به مقالات علمی در مورد فواید اسپینر ممکن است کمی گیج کننده به نظر بیاید. در واقع نظریات زیادی هست ولی شواهد علمی زیادی وجود ندارد.

3- تسهیل فرایند فکر کردن

دیدگاه دیگری در مورد فواید اسپینر بر این تاکید دارد که حرکت های بدنی به فرآیند فکر و بیان کمک می کنند. مثلا اگر بخواهید در حالی که کاملا بی حرکت هستید یک ایمیل بلند بنویسید یا آواز بخوانید، این شرایط عدم تحرک حس ترسناک و غیرطبیعی به شما می دهد. پژوهش ها نشان داده که حرکت فیزیکی مانند خط خطی کردن هنگام تفکر یا نوشتن چیزها برای یادآوری به فعالیت های شناختی ما کمک می کند. بنابراین فیجت و یا بهتر بگوییم استفاده از چیزی مثل اسپینر می تواند به ما در فکر کردن و بیان افکارمان کمک کند.

4- افزایش حس آرامش

شاید یکی از فواید اسپینر عمل کردن آن مثل یک آیین باشد. رسوم و آیین ها می توانند پیش بینی پذیری، آشنایی و ساختار آرامش بخشی را ارائه کنند که ممکن است تا حدی در زندگی واقعی غایب باشد. حرکات تکراری مثل فشردن یک توپ اسفنجی یا ضرب دریافت با مداد می تواند به عنوان آیین هایی کوچک شما را آرام کنند. چرخاندن یک اسپینر بین انگشتان هم چیزی شبیه یک آیین کوچک است و می تواند شما را آرام کند.

از طرفی مهارت در چرخاندن و بازی با این نوع وسایل بازی باعث تحسین و جلب توجه دیگران می شود؛ یعنی حرکتی که اگر بدون این اسباب بازی انجام دهید شما را فردی عصبی نشان می دهد، با استفاده از آن دقیقا برعکس شده و می تواند موجب جلب توجه دیگران به مهارت شما و افزایش اعتماد به نفس تان شود.

5- وابستگی عاطفی

ارتباط عاطفی یک نیاز اساسی انسانی است که مردم تا حدی می توانند آن را با یک پتو، توپ، اسباب بازی یا شی مورد علاقه دیگر ارضا کنند. شاید فیجت کمک می کند به یک شیء وابستگی عاطفی پیدا کنید. مطمئنا منظورمان این نیست که فیجت اسپینر می تواند جای کسی را در زندگی شما بگیرد. با این حال می تواند به عنوان یک شی دوست داشتنی به شما کمک کند.

6- راهی برای خارج شدن از سکون

اسپینر مانند دیگر فیجت ها می تواند از نظر فیزیولوژیکی ما را فعال نگه دارد و با بی تحرکی این روزهای ما مقابله کند. تحقیقات نشان داده که فیجت ریسک مرگ مرتبط با نشستن بیش از حد را در زنان کم می کند. پژوهشی دیگر روی دیابتی ها و افراد چاق نشان داده که فیجت می تواند در سوزاندن کالری مقداری موثر باشد. البته بازی با فیجت اسپینر به هیچ عنوان جای ورزش کردن را نمی گیرد.

7- فواید اسپینر برای اوتیسم و بیش فعالی

تحقیقات اجرا شده نشان می دهد حرکت کردن یا حرکت دادن بخشی از بدن، به بچه ها مبتلا به اختلال کم توجهی بیش فعالی کمک می کند بر روی کارهای خود تمرکز کنند. همچنین اسباب بازی مانند اسپینر که به بچه ها اجازه دهد با آن درگیر شوند، می تواند مزایایی را برای افراد مبتلا به اوتیسم داشته باشد. بچه های که به اوتیسم مبتلا هستند حرکات و رفتارهای تکراری را می پسندند، اسپینرها به خوبی می توانند خشم نهفته این افراد را تخلیه کند.

با این حال در حال حاضر متخصصین در مورد فواید اسپینر اختلاف نظر دارند. بسکمک معتقدند که این وسیله برای بیماران بیش فعال و اوتیسم بسیار کاربردی است چرا که آنان نیاز به یک محرک دائم دارند و اینگونه وسایل بازی به آن ها برای تمرکز کردن کمک می کند. و عده ای دیگر معتقدند که این وسیله به دلیل ظاهر خود، مانع تمرکز کودک بر معلم یا مربی خود خواهد شد وباعث اختلال در تمرکز می شود. در واقع شواهد علمی قطعی وجود ندارد که این وسیله بتواند در درمان اوتیسم یا بیش فعالی موثر باشد. کاترین راس کلر، یک تراپیست اظهار کرده که این وسیله برای بچه های قابل کاربرد است که زیر نظر یک مربی یا پرستار با این وسیله کار کنند و از آن استفاده درستی شود.

مضرات استفاده از اسپینر

یکی از نگرانی های بزرگی که در مورد اسپینرها وجود دارد، خفگی ناشی از خوردن بخش های کوچکی از این اسباب بازی و همچنین گزارشات غیر رسمی در مورد وجود سرب در این اسپینرهاست. بنابراین این اسباب بازی ها می توانند خطرناک باشند و به همین خاطر بچه ها زیر سه سال نباید با آنها بازی کنند.

مشکل دیگر اسپینرها معتاد شدن به آنهاست. بچه ها بسکمک در سراسر دنیا از این وسیله بازی استفاده می کنند. طبق آمار معلمین دانش آموزان زیادی هستند که با اسپینرهای خود سر کلاس درس حاضر می شوند و هنگام درس مشغول چرخاندن اسپینر هستند. بازی هایی که نیاز به رجوع مجدد در طی روز دارند نوعی اعتیاد کاذب در نوجوان ایجاد می کند. به نحوی که کودک یا نوجوان حس می کند مدام باید به وسیله این اسباب بازی آرامش روزانه خود را کسب کند.

نتیجه گیری در مورد فواید اسپینر

اسپینرها نیز مانند بسکمک از وسایل دیگر می توانند مثبت و یا منفی باشند. شاید استفاده از آنها در اتاق های انتظار یا قبل از امتحانات یا بسکمک از مواقع که استرس زیادی را متحمل می شویم بد نباشد. همان طور که پخش یک موسیقی یا یک داروی آرام بخش می تواند اختلالات ناشی از استرس و اضطراب را از بین ببرد. بنابر نظر برخی از روانپزشکان اسپینرها بر روی میزان بی قراری بیماران اوتیسم، بیش فعال، عصبی و مضطرب به شکل متفاوتی تاثیرگذار است، اما به طور کلی موجب کاهش اضطراب و افزایش تمرکز می شود؛ مخصوصا اگر شما از آن دسته افرادی باشید که با وسایل خاص خودرا سرگرم می کنید.

گروه روانشناسی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 3 بهمن 1399 بروزرسانی: 3 بهمن 1399 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 1068

به "فواید اسپینر و مضرات احتمالی آن چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید اسپینر و مضرات احتمالی آن چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید