فوت و فن های پخت کله پاچه در خانه؛ سخت اما جذاب

به گزارش کوه سفید، یکی از جذاب ترین وعده های افطار در ماه رمضان کله پاچه است؛ اما سال جاری به خاطر کرونا و شرایطی که ایجاد شده شاید نتوانیم این وعده را بیرون بخوریم. پس بهتر است در خانه دست به کار شویم و کله پاچه درست کنیم. غذایی که هرچند سخت است اما با رعایت فوت و فن هایش می توانیم بهترین کله پاچه را درست کنیم.

فوت و فن های پخت کله پاچه در خانه؛ سخت اما جذاب

جهت دریافت خدمات پتینه کاری با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

مواد لازم:

  • کله پاچه: 1 دست
  • پیاز متوسط: 5 عدد
  • زردچوبه: 1.5 قاشق چایخوری
  • سیر: 4 تا 5 حبه
  • فلفل سفید و پودر دارچین: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه و دستور پخت:

1. اولین مرحله روسوز کردن کله پاچه است. حتی اگر کله پاچه از نظر ظاهری تمیز به نظر برسد و موهای آن کاملا گرفته شده باشد باز هم مقداری موی ریز دارد که باید با سوزاندن از بین برود. از طرفی روسوز کردن در طعم و مزه این غذا نقش زیادی دارد و باعث خوشمزه تر شدن آن می گردد. برای این منظور می توانید از کپسول های فشار قوی کوچک بهره ببرید یا در صورت عدم دسترسی، کله پاچه را روی اجاق گاز اسموکت کنید به صورتی که پوست روی آن قهوه ای رنگ گردد.

2. برای اینکه آبگوشت تمیز و شفافی داشته باشید پس از اسموکت کردن کله و پاچه ها، در یک قابلمه عظیم که کله پاچه در آن جا گردد آب بریزید و کله پاچه را در آن قرار دهید طوری که روی آن را کاملا آب بپوشاند.

3. اجازه دهید کله پاچه 5 دقیقه در آب بماند؛ پس از آن، آن را بخوبی با دست بشویید تا سیاهی آن گرفته گردد. بهتر است آن را دو بار بشویید تا خوب تمیز گردد.

4. کله را از کنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف گردد.

5. قسمت بینی را کامل ببرید، چاک راه کنار آن را بشکنید و تمیز بشوئید تا خونابه های آن کاملا شسته گردد.

6. با یک مسواک یا برس زبر روی دندان ها و زبان بکشید تا تمیز گردد.

7. در یک قابلمه عظیم که کله پاچه در آن جا گردد تا حدی آب بریزید که روی کله پاچه را آب بگیرد و اجازه دهید تا آب به جوش آید.

8. کله پاچه را در آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا چند دقیقه جوش بخورد. وقتی کله پاچه جوش خورد، روی آب آن کف جمع می گردد، کف ها را از روی آب بر دارید.

9. پیازها را پوست گرفته، تمیز بشوئید و خرد کنید و سیرها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید.

10. در یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و پیاز و سیر و نخود خیس خورده را کمی تفت دهید. (نیازی نیست سرخ شوند فقط تفت بخورند.)

11. سپس زرد چوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی تفت بخورد تا زردچوبه رنگ بیاندازد. این مرحله برای این است که با تفت دادن، زردچوبه خوشرنگ تر می گردد.

12. پیاز، سیر و ادویه های تفت خورده را به قابلمه کله پاچه اضافه کنید.

13. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا کله پاچه بپزد و در حین پخت چند بار کله را زیر و رو کنید تا همه قسمت های آن کاملا بپزد.

14. وقتی کله پاچه تقریبا پخته شد، نمک را اضافه کنید. زمان مناسب برای اضافه کردن نمک 1 ساعت قبل از تکمیل پخت است، زیرا اگر نمک را در همان ابتدا به قابلمه اضافه کنید، باعث دیر پز شدن کله پاچه می گردد و اگر در انتها پخت اضافه گردد نمک به خورد غذا نمی رود و بی مزه می گردد.

15. تقریبا 4 الی 5 ساعت طول می کشد تا کله پاچه کاملا بپزد.

16. پس از اینکه کله پاچه کامل پخته شد، روغن روی آن را جدا کنید و در یک ماهی تابه بریزید، ماهی تابه را روی حرارت قرار داده، کمی دارچین به آن اضافه کنید و 2 الی 3 دقیقه صبر کنید تا دارچین در آن کاملا حل گردد. از این سس آماده شده می توانید برای روی آبگوشت و روی کله پاچه بهره ببرید تا طعم بی نظیری به آن اضافه گردد.

17. آبگوشت را در کاسه و کله پاچه را در ظرفی مناسب بکشید و مقداری از سس را روی آن بریزید.

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 13 دی 1399 بروزرسانی: 13 دی 1399 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 1038

به "فوت و فن های پخت کله پاچه در خانه؛ سخت اما جذاب" امتیاز دهید

1 کاربر به "فوت و فن های پخت کله پاچه در خانه؛ سخت اما جذاب" امتیاز داده است | 3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوت و فن های پخت کله پاچه در خانه؛ سخت اما جذاب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید