گراتن مرغ و سیب زمینی رو با این سس محشر و لذیذ درست کن!
به گزارش کوه سفید، گراتن مرغ و سیب زمینی از انواع غذاهای فست فودی سالم با ریشه فرانسوی است که به راحتی می توانید آن را در خانه تهیه کنید. این برای و و بعلاوه یک گزینه عالی است. برای خوشمزه تر شدن این غذا، می توانید آن را با سس بشامل سرو کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی می پردازیم و نکات خوشمزه شدن آن را هم به شما خواهیم گفت.

طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی با سس بشامل در یک نگاه
در طرز تهیه این نوع گراتن با مرغ، ابتدا باید پیاز داغ را آماده کنید. سپس فلفل دلمه ای نگینی را به آن اضافه کنید. سینه مرغ را به شکل مکعبی و در اندازه کوچک خرد کنید. سینه مرغ را و ادویه را با آنها تفت دهید و سپس با اندازهی آب اجازه بدهید روی حرارت ملایم بپزد.
سیب زمینی را بپزید. بعد از پختن آن را پوست گرفته و به شکل پوره در بیاورید. سیب زمینی پوره را کف یک ظرف پیرکس پهن کنید و مخلوط مرغ و فلفل دلمه ای را روی آن بریزید.
در ادامه باید سس بشامل را آماده کنید. برای تهیه سس بشامل کره را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و اجازه دهید آب گردد؛ سپس آرد را اضافه کنید و هم بزنید. نمک و فلفل را بریزید و شیر را کم کم به مواد اضافه کنید تا آرد گلوله نگردد و مدام هم بزنید. وقتی مواد به غلظت رسید، خامه را اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید.
سس بشامل را روی لایه های سیب زمینی و مرغ بریزید. در مرحله آخر پنیر پیتزا را اضافه کنید و ظرف را داخل فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه بگذارید تا پنیر آب گردد. گراتن مرغ و سیب زمینی آماده است.
مواد لازم برای تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان) | 1 عدد |
سیب زمینی | 6 عدد کوچک |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
پنیر پیتزا | به اندازه لازم |
نمک، فلفل سیاه و آویشن | به اندازه لازم |
روغن سرخ کردنی | به اندازه کافی |
مواد لازم برای تهیه سس بشامل گراتن
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
آرد سفید | 20 گرم |
کره | 20 گرم |
شیر | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
خامه صبحانه | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت گراتن مرغ و سیب زمینی در فر: 10 دقیقه
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی در فر
گراتن مرغ و سیب زمینی یک غذای لذیذ برای پذیرایی از مهمان یا غذای خودمانی است.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی، اگر از سینه مرغ فریزری استفاده می کنید آن را بیرون بیاورید تا یخ آن باز گردد. سپس آن را به شکل مکعبی و در ابعاد کوچک برش بزنید. سینه مرغ برش داده را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد. فلفل دلمه ای و سیب زمینی را نیز با آب بشویید. سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد. سیب زمینی ها را هم بشویید و با آب بپزید. سیب زمینی های کوچک را انتخاب کنید که زود بپزند.
شما می توانید برای تهیه سینه مرغ به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید
یک عدد پیاز را پوست بگیرید. آن را بشویید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک تابه انتخاب کنید و اندازهی روغن در آن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. پیاز نگینی را اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که سبک و طلایی گردد.
شما می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده و روغن سرخ کردنی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: فلفل دلمه ای را اضافه کنید
فلفل دلمه ای را که از قبل شسته اید در این مرحله باید خرد کنید. آن را از وسط ببرید و کلاهک آن را جدا کنید. هسته های وسط آن را نیز دور بریزید و فلفل دلمه ای را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به پیاز داغ اضافه کنید. کمی تفت دهید تا آب میان بافتی آن کشیده گردد و نرم گردد.
مرحله چهارم: سینه مرغ را اضافه کنید
سینه مرغ را به ترکیب پیاز داغ و فلفل دلمه ای اضافه کنید و به خوبی تفت دهید. تفت دادن سینه مرغ را تا جایی ادامه دهید که تغییر رنگ داده و طلایی گردد.
مرحله پنجم: ادویه ها را اضافه کنید
بعد از آنکه مرغ کاملا تفت خورد، ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن را اضافه کنید و در گوشه ای از تابه در روغن تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد و از خامی در بیاید. سپس ادویه ها را با دیگر مواد ترکیب کنید.
شما می توانید برای تهیه انواع ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: مرغ را بپزید
اندازه کمی آب به تابه روی حرارت اضافه کنید. درب آن را ببندید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید سینه مرغ روی حرارت ملایم بپزد. 5 دقیقه زمان برای پختن تکه های مکعبی مرغ کافی است. بعد از آنکه مرغ پخت، آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله هفتم: پوره سیب زمینی را آماده کنید
بعد از پخته شدن، سیب زمینی را از روی حرارت بردارید. آن را آبکش کنید و صبر کنید تا سیب زمینی کمی خنک گردد. سپس آن را با گوشتکوب، رنده یا هر وسیله دیگری به شکل پوره در آورده و کنار بگذارید.
مرحله هشتم: کره و آرد را برای سس بشامل ترکیب کنید
برای تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی مجلسی باید سس بشامل () را آماده کنید. در ابتدا باید اندازه لازم از کره را در یک تابه مناسب گذاشته و روی حرارت قرار دهید تا آب گردد. سپس آرد را اضافه کنید و با کره و روی حرارت تفت دهید تا عطر آن بلند گردد. آرد را حتما روی حرارت ملایم تفت دهید تا نسوزد.
شما می توانید برای تهیه آرد و کره به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله نهم: شیر را اضافه کنید
شیر را آرام آرام اضافه کنید و در همان حین به طور مداوم هم بزنید تا آردها گوله گوله نشوند. بعد از آنکه اضافه کردن شیر تمام شد و آرد کاملا در شیر حل شد صبر کنید تا محتویات قابلمه به جوش بیاید. در این حالت حرارت را کم کنید و اجازه دهید برای چند دقیقه بجوشد تا غلیظ گردد.
شما می توانید برای تهیه شیر به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دهم: خامه را اضافه کنید
در سرانجام و زمانی که ترکیب شیر و آرد به غلظت کافی رسید، اندازهی خامه را اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله دیگر احتیاجی نیست سس بشامل روی حرارت باقی بماند. بعد از آنکه خامه کاملا حل شد؛ سس را از روی حرارت بردارید.
شما می توانید برای تهیه خامه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله یازدهم: گراتن مرغ و سیب زمینی را آماده کنید
بعد از آنکه تمام مراحل لازم برای تهیه گراتن مرغ را طی کردید حالا نوبت به آماده سازی نهایی آن است. یک ظرف پیرکس نشکن بردارید و کف آن را با پوره سیب زمینی به طور کامل بپوشانید. سپس و در لایه بعد ترکیب مرغ و پیاز داغ را اضافه کنید و روی سطح سیب زمینی به طور کامل پهن کنید. روی سطوح گراتن مرغ و سیب زمینی، سس بشامل را بریزید. و در نهایت روی همه مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید.
شما می توانید برای تهیه پنیر پیتزا به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوازدهم: گراتن مرغ و سیب زمینی با سس مخصوص را بپزید
ظرف گراتن را داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. از آنجایی که همه مواد از قبل پخته شده اند احتیاجی به زمان زیادی ندارد. حدود ده دقیقه کافی است تا پنیر پیتزا ذوب و سپس طلایی گردد.
مرحله آخر: گراتن مرغ و سیب زمینی را سرو کنید
بعد از آنکه روی گراتن و پنیر پیتزا طلایی شد، غذای شما آماده است. آن را از فر بیرون بیاورید. گراتن مرغ و سیب زمینی را سرو کنید و از طعمش لذت ببرید. نوش جان!
نکات مهم در تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی مجلسی
- در طورت تمایل سیب زمینی را به صورت حلقه های نازک نیز می توانید برش بزنید و سرخ کنید. سپس در تهیه گراتن مرغ از آن بهره ببرید. در این صورت زمان آماده سازی گراتن کمتر هم می گردد.
- سینه مرغ را به صورت پخته و ریش ریش نیز می توانید در تهیه این غذا به کار ببرید.
- به دلخواه می توانید اندازهی قارچ نیز با مواد دیگر تفت دهید تا یک گراتن مرغ و قارچ و سیب زمینی داشته باشید.
- در بعضی از دستور پخت ها اندازهی بادمجان حلقه ای نیز اضافه و در این صورت یک گراتن مرغ و بادمجان و سیب زمینی را آماده می نمایند.
- اگر از فر برقی استفاده می کنید دما را بیست درجه کمتر، یعنی 160 درجه سانتیگراد در نظر بگیرید.
- در طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی بدون فر کافی است لایه های این غذا را در یک تابه مناسب شکل دهید و روی شعله گاز قرار دهید. درب تابه را ببندید تا پنیر پیتزا آب گردد.
- در نظر داشته باشید اگر این گراتن را در تابه و روی گاز درست کنید، پنیر پیتزا ترد و طلایی نمی گردد و فقط آب می گردد و سفید باقی می ماند.
- گراتن مرغ را حتما به صورت داغ سرو کنید. اگر این غذا را برای مهمانی تهیه می کنید، می توانید تمام مراحل را از قبل انجام دهید و چند دقیقه قبل از سرو آن را در فر قرار دهید تا غذا را به صورت داغ سرو کنید.
- از پودر سیر و پودر زنجبیل یا هر ادویه دیگر مطابق ذائقه خود نیز می توانید بهره ببرید.
فوت و فن خوشمزه شدن گراتن مرغ و سیب زمینی
آیا می توان گراتن مرغ و سیب زمینی را بدون سس بشامل تهیه کرد؟
بله. این غذا را بدون سس مخصوص آن نیز می توانید آماده کنید.
- طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی بدون سس بشامل به زمان بسیار کمتری احتیاج دارد.
- بعلاوه در این حالت غذا دارای کالری بسیار کمتری است و مناسب افرادی است که رژیم لاغری را رعایت می نمایند.