متاسفانه وزارت نفت به جای تقدیر مورد بیشترین هجمه ها قرار گرفته است

به گزارش کوه سفید، خبرنگاران: معاون اول رئیس جمهوری ضمن تشریح دستاوردهای صنعت نفت در 6 سال اخیر گفت:جای تعجب است که وزارت نفت با وجود کارنامه درخشان خود باید به جای حمایت و تقدیر بیشترین فشارها و هجمه ها را متحمل گردد.

متاسفانه وزارت نفت به جای تقدیر مورد بیشترین هجمه ها قرار گرفته است

به گزارش خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری روز دوشنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به گزارش وزیر نفت درخصوص پیشرفت ها و دستاوردهای کشور در بخش نفت و گاز در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی گفت: اقدامات اجرا شده در این حوزه کاملا منطبق با سیاست های اقتصاد مقاومتی بوده است و باید با جدیت تداوم یابد.

وی با بیان اینکه همه ویژگی های اقتصاد مقاومتی نظیر دانش بنیان بودن، مردمی کردن اقتصاد، برونگرایی، درون زایی و عدالت بنیانی در طرح های اجرا شده در صنعت نفت و گاز کشور نمایان است، توضیح داد: ایجاد ارزش اضافه نموده و ممانعت از خام فروشی، افزایش برداشت نفت و گاز از میادین مشترک، واگذاری طرح ها به پیمانکاران داخلی و بخش خصوصی و فراهم کردن زمینه برای حضور دانشگاه ها و شرکت های استارتاپی از دستاوردهای بزرگ وزارت نفت است که باید در این زمینه از مدیران این وزارتخانه قدردانی کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: یکی از بخش هایی که در دولت تدبیر و امید بطور جدی متحول شد، بخش نفت و گاز کشور بود که این تحول مدیون مدیریت صحیح و دقیقی است که به شکلی قابل ستایش توانسته محدودیت ها در توسعه این صنعت را رفع کند.

جهانگیری ضمن ابزار تاسف از هجمه ها و فشارها بر وزارت نفت، مطرح کرد: جای تعجب است که وزارت نفت با وجود کارنامه درخشان خود باید به جای حمایت و تقدیر بیشترین فشارها و هجمه ها را متحمل گردد.

وی با اشاره به وضعیت این صنعت در شروع کار دولت یازدهم و تاثیر تحریم ها در فروش فرآورده های نفت و گاز، گفت: در آن موقع با توجه به عدم فروش و ذخیره شدن میعانات گازی در کشتی ها، بعضی از مدیران دولت گذشته تاکید داشتند که ممکن است با استمرار این شرایط میدان پارس جنوبی با تعطیلی روبرو گردد.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: با وجود کمبود منابع و حتی نبود سرمایه گذاری خارجی، مدیریت کارآمد آقای زنگنه و همکارانش باعث شد نه تنها این اتفاق رخ ندهد بلکه همه طرح های نیمه تمام در پارس جنوبی تکمیل شد و از آن مهم تر شاهد ایجاد بازار مصرف و فروش محصولات آن باشیم.

جهانگیری با اشاره به اینکه برای اجرای طرح های بزرگ، تامین منابع مالی و فروش نفت و گاز در دوره تحریم ده ها سوال از نظر فنی وجود داشت، اضافه نمود: ما در میدان مشترک پارس جنوبی با قطر برداشت برابر داشتیم اما در یک دوره قطری ها پیروز شدند برداشت خود را از این میدان چندین برابر افزایش دهند، خوشبختانه در 6 سال گذشته پیروز شدیم با تکمیل طرح های نیمه تمام و اجرای طرح های جدید در فراوری و برداشت روزانه گاز از این کشور جلو بیافتیم.

وی ادامه داد: در میدان مشترک غرب کارون توانسته ایم ظرفیت فراوری را از 50 هزار بشکه به 350 هزار بشکه نفت افزایش دهیم این در حالی است که در این میدان دهها شرکت بزرگ بین المللی درعراق فعالیت میکنند تا برداشت بیشتری از این میدان مشترک داشته باشند.

معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه همیشه مردم از هدررفت و سوختن گازهای همراه نفت به دلایل زیست محیطی و مالی گلایه مند بودند، گفت: در این 6 سال بیش از هفت میلیارد دلار برای جمع آوری گازهایی که به هدر میرفت سرمایه گذاری شده و با ایجاد محصول جدید، خوراک بخشی از صنایع پتروشیمی کشور نیز تامین شده است.

رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از تغییر سوخت صنایع کشور از سوخت مایع به گاز به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای وزارت نفت یاد کرد و گفت: با این دستاورد، دیگر صنایع و نیروگاه های کشور از این بابت دیگر نگرانی ندارند و در حوزه زیست محیطی نیز این اقدام تاثیرات شگرفی به دنبال داشته است.

معاون اول رئیس جمهور گفت: درطول دولت تدبیر و امید به بیش از 14 هزار روستا گازرسانی شده که معادل عملکرد همه دولت های قبل در این زمینه است و نکته مهم این دستاورد عدم استفاده از بودجه دولت است.

جهانگیری به بازدید خود از پالایشگاه ستاره خلیج فارس در سال 1392 اشاره نمود و اضافه نمود: هر مدیری که دستی در اجرای طرح های صنعتی داشت در آن مقطع اگر از این پالایشگاه بازدید می کرد متوجه می شد که پیشبرد این طرح بویژه با توجه به مسایل مربوط به منابع مالی آن غیرممکن است اما با اصلاح مدیریت طرح و روش های اتخاذ شده برای تامین منابع مالی، پالایشگاه ستاره خلیج فارس به بهره برداری رسید و امروز رکوردهای فراوری بنزین کشور بویژه بنزین مطابق با استاندارد یورو به بالاترین حد ممکن رسیده است بطوریکه امروز میزان آلاینده ها در هوای شهرهای بزرگ کشور به حداقل رسیده است.

وی ادامه داد: مایه افتخار است که در کشور نفت خیز ما پس از یک صدسال که از شروع کار این صنعت می گذرد دانشگاه های ما در عرصه اکتشاف، استخراج، فراوری و تامین زنجیره محصولات و قطعات مصرفی وارد شده اند تا جوانان و مهندسان کشور در عرصه کار و عمل به دانش بومی این صنعت دست یابند.

رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از وزارت اقتصاد و دارایی، سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی خواست تا از بخش نفت و گاز حمایت های لازم را انجام دهند تا روند رو به رشد این صنعت آسیبی نبیند و مردم و کشور از مزایای توسعه بخش نفت و گاز کشور بهره مند شوند.

معاون اول رئیس جمهوری یادآور شد: در این زمینه اگر احتیاج باشد شورای عالی هماهنگی مالی قوای سه گانه آماده است تا مصوبات لازم را برای توسعه صنعت نفت و گاز کشور اتخاذ کند.

جهانگیری با قدردانی از وزیر نفت و مجموعه همکاران وی در پیشبرد برنامه های صنعت نفت و گاز کشور با وجود تحریم های آمریکا و کوشش این کشور برای به صفر رساندن فروش نفت کشور، توضیح داد: خوشبختانه آمریکایی ها در زمینه به صفر رساندن فروش نفت ایران ناپیروز بوده اند و ما از همه توان و ظرفیت موجود برای فروش نفت استفاده می کنیم.

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 23 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 6

به "متاسفانه وزارت نفت به جای تقدیر مورد بیشترین هجمه ها قرار گرفته است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "متاسفانه وزارت نفت به جای تقدیر مورد بیشترین هجمه ها قرار گرفته است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید