هزینه ها و درآمدهای سازمان بورس، صرف 40 میلیارد تومان برای فرهنگ سازی و سجام

به گزارش کوه سفید، به گزارش خبرنگاران، بهزاد خاکی، مدیر امور اقتصادی سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه پرسش و پاسخ انتشار صورت های اقتصادی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه این سازمان یک موسسه غیردولتی است که طبق قانون بازار، سهمی از بودجه دولت ندارد، گفت: محل درآمد سازمان، از کارمزد معاملات و بخشی از درآمد حاصل از خدمات به ارکان مختلف و مابقی از محل سود سپرده های بانکی است.

هزینه ها و درآمدهای سازمان بورس، صرف 40 میلیارد تومان برای فرهنگ سازی و سجام

این مقام مسئول در خصوص صورت های اقتصادی سازمان بورس شرح داد: این صورت ها، طبق استانداردهای حسابداری تهیه شده است و این استانداردها ما را به تهیه صورت های اقتصادی تلفیقی ملزم می نماید.

وی افزود: در نظر داشته باشید در صورت های اقتصادی تلفیقی یک ستون در خصوص اعداد و ارقام گروه گزارش شده است و یک ستون نیز در خصوص اعداد و ارقام در سطح سازمان وجود دارد که گروه سازمان بورس شامل شرکت های رایان بورس، مدیریت فناوری، اطلاع رسانی و خدمات بورس و سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار است.

مدیر امور اقتصادی سازمان بورس با اشاره به این که حدود 100 درصد از سه شرکتی که در بالا نام برده شد در تملک سازمان بورس است و حدود 5 درصد از شرکت سپرده گذاری مرکزی نیز در تملک این سازمان است، ادامه داد: براساس قانون بازار، هیچ شرکتی نمی واند بالاتر از 5 درصد سهام شرکت، سپرده گذاری داشته باشد، اما به واسطه اینکه سهام این شرکت سهام ممتاز است، سازمان بورس اختیار مشخص اعضای هیات مدیره را دارد. بر این اساس و بنابر استانداردهای حسابداری سازمان بورس ملزم است که در صورت های اقتصادی تلفیقی خود اعداد و ارقام شرکت سپرده گذاری را نیز لحاظ کند.

خاکی در خصوص هزینه ها و درآمدهای سازمان بورس بیان نمود: عمده افزایش هزینه ها در سال 1399 به گروه و شرکت سپرده گذاری باز می گردد که علت آن نیز افزایش هزینه های مرتبط با استعلامات ثبتی، ارسال پیامک به سهامداران بابت خدمات سجام، هزینه های اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، نشریات و … است که حدود 40 میلیارد تومان از هزینه ها را شامل شده است. دلیل عمده این افزایش هزینه ها نیز عمدتا به سبب افزایش قابل ملاحظه ضریب نفوذ کدهای سهامداری بازار سرمایه بوده که در سال 1399 به 36 میلیون کد افزایش پیدا نموده بود.

مدیر امور اقتصادی سازمان بورس و اوراق بهادار در این نشست گفت: طبق اساسنامه صندوق تثبیت، سازمان بورس و اوراق بهادار می تواند بخشی از منابع خود را در این صندوق سرمایه گذاری کند؛ این اتفاق در سال 99 رخ داد. به این شکل که از ابتدای مرداد طبق مصوبه شورای عالی بورس، 30 درصد از کارمزد معاملات سازمان بورس کسر و مستقیما به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شد که رقمی بالغ بر 336 میلیارد تومان بوده است، همچنین سازمان بورس در نیمه دوم سال 99رقمی معادل یک هزار و 500 میلیارد تومان را وارد صندوق تثبیت بازار سرمایه کرد.

وی در ادامه شرحات خود در خصوص هزینه ها و درآمدهای سازمان بورس گفت: سازمان بورس متناسب با در دسترس بودن نوع سپرده هایی که بانک ها داشتند و متناسب با سود سپرده ای که ارائه می دادند بخشی از منابع خود را در بانک ها سپره گذاری نموده است.

خاکی افزود: سازمان بورس خود به تنهایی یک هزار میلیارد تومان نقدینگی در سرانجام سال 99 داشته است و ارقام مطرح شده در خصوص دو هزار میلیارد تومان سپرده بانکی به شرکت های گروه و بخشی از منابع شرکت سپردهگذاری مرکزی باز می گردد که در سامانه کدال قابل مشاهده است.

خاکی با بیان اینکه سازمان بورس می تواند بخشی از دارایی خود را در صندوق تثبیت بازار سرمایه گذاری کند، گفت: در نظر داشته باشید که از یک هزار میلیارد تومان سپرده سازمان بورس حدود 322 میلیارد تومان در سال 1399 باید بابت اقتصادیات بر عملکرد این سازمان پرداخت گردد و حدود 112 میلیارد تومان نیز بابت بدهی های خود باید پرداخت کند. در مجموع حدود 450 میلیارد تومان از منابعی که اکنون سپرده سازمان بورس و اوراق بهادار است باید صرف این امور گردد، مابقی این مبلغ نیز باید صرف هزینه های جاری و توسعه سازمان گردد، با این شرحات اگر سازمان بورس بخواهد به جامانده منابع در اختیار را در بخش اوراق یا محل دیگری سرمایه گذاری کند ممکن است با مشکل نقدینگی روبرو گردد.

وی در ادامه با بیان اینکه اکنون در حال پیگیری بهره برداری از هسته معاملات بومی هستیم، گفت: اگر در امسال شرایط درآمد سازمان بورس و شرکت های تابعه با مشکل روبرو نگردد، در حوزه زیرساخت ها اقداماتی زیادی را انجام خواهیم داد. برای ارتقای سامانه معاملات حداقل یک هزار میلیارد تومان احتیاج است که البته این موضوع در بودجه 1400 پیش بینی شده است.

منبع: تسنیم

آخرین اخبار حوزه بورس را در صفحه بورس خبرنگاران بخوانید.

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 22 تیر 1400 بروزرسانی: 22 تیر 1400 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 1383

به "هزینه ها و درآمدهای سازمان بورس، صرف 40 میلیارد تومان برای فرهنگ سازی و سجام" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هزینه ها و درآمدهای سازمان بورس، صرف 40 میلیارد تومان برای فرهنگ سازی و سجام"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید