چگونه NFT بسازیم و آنلاین بفروشیم؟
به گزارش کوه سفید، توکن های غیر قابل تعویض که با نام NFT شناخته می شوند، طوفان جدیدی در بازار رمز ارزها ایجاد نموده اند. افراد بسیاری با فراوری و فروش آثاری در قالب NFT در حال کسب سودهای کلان هستند و این فناوری به شیوه جدیدی برای درآمدزایی تبدیل شده است.
برای مثال، شخصی با نام مستعار Beeple که یک دیجیتال آرتیست است، با ساخت اثر دیجیتالی Beeples Everydays و فروش آن، مبلغی معادل 69/3 میلیون دلار کسب کرد. حتی اگر یک هنرمند سطح بالا هم باشید، باز هم فراوری آثار در قالب NFT و فروش آن ها نسبت به فراوری محتوای سنتی سود بیشتری برای شما به همراه خواهد داشت.
اگر شما هم تمایل دارید مجموعه آثار خود را در قالب NFT فراوری و از فروش آن ها درآمدزایی کنید، توصیه می کنیم این مطلب را تا خاتمه دنبال کنید.
NFT چیست؟
توکن های غیر قابل تعویض در واقع دارایی های دیجیتالی هستند. عبارت غیر قابل تعویض به معنی منحصر به فرد بودن این دارایی (اثر) است و یعنی نمی توان آن را با نمونه ای دیگر از نوع خودش تعویض کرد. برای مثال، رمز ارزها یک دارایی قابل تعویض هستند که شما می توانید آن ها را با یک نمونه دیگر تعویض کنید.
در واقع، NFT یک دارایی دیجیتال منحصر به فرد است که اغلب در بلاک چین اتریوم در دسترس است. سایر بلاک چین ها هم پذیرش انواع NFT را شروع نموده اند. هر نوع اثر دیجیتالی می تواند یک NFT محسوب گردد، از جمله:
- نقاشی ها
- موسیقی
- بازی های ویدیویی قابل جمع آوری
- میم ها
البته قطعا NFT به لیست بالا محدود نیست، حتی نام یک دامنه، یا یک فایل GIF هم می توانند یک NFT باشند.
چگونه NFT بسازیم؟
اگر در پی یادگیری شیوه ساخت NFT هستید، باید بدانید که اولین گام انتخاب بلاک چینی است که می خواهید اثر خود را روی آن منتشر کنید. همان طور که پیش تر اشاره نمودیم، در حال حاضر برترین گزینه موجود اتریوم است. بلاک چین اتریوم به صورت گسترده برای خرید و فروش NFT مورد استفاده قرار می گیرد و محبوب ترین گزینه برای هنرمندان و خالقان NFT است.
البته اتریوم تنها گزینه موجود نیست و شما می توانید از گزینه های زیر هم بهره بگیرید:
- Tezos
- Polkadot
- Cosmos
- Binance Smart Chain
گام اول: یک کیف پول دیجیتال برای خود ایجاد کنید
پیش از هر اقدامی، ابتدا باید همه جوانب را بسنجید و سپس تصمیم بگیرید. هر یک از بلاک چین هایی که نام بردیم، استانداردها، بازار مجزا و کیف پول دیجیتال خود را برای انتشار NFT دارند. برای مثال، شما نمی توانید از کیف پولی که با Binance Smart Chain سازگار است برای دریافت اتر (رمز ارز اتریوم) بهره ببرید.
استاندارد توکن اتریوم برای انتشار NFT به صورت ERC-721 در نظر گرفته می گردد. بنابراین، شما باید کیف پول دیجیتالی را انتخاب کنید که از ERC-721 پشتیبانی کند. از کیف پول های دیجیتالی محبوب این روزها می توان به Trust Wallet و MetaMask اشاره نمود.
گام دوم: یک بازار را برای فروش انتخاب کنید
گام بعدی این است که یک بازار را برای فروش NFT خود انتخاب کنید. برای این کار، می توانید یکی از گزینه های زیر را آنالیز و پس از در نظر گرفتن مزایای هر یک، مناسب ترین آن ها را انتخاب کنید:
- OpenSea
- SuperRare
- Rarible
- Foundation
پس از انتخاب بازار مناسب برای انتشار اثر خود، شما مقدمات کار را انجام داده اید. طبق آنچه شنیده می گردد، حتی eBay هم میخواهد در آینده ای نزدیک فروش NFT را شروع کند.
گام سوم: اتصال کیف پول
بازارهای معروف مانند OpenSea گزینه ای به نام Create را در اختیار شما قرار می دهند. پس از کلیک روی این دکمه، از شما درخواست می گردد لینک کیف پول اتریوم خود را وارد کنید. این بخش به یک امضای دیجیتال احتیاج دارد و البته تمام این مراحل رایگان است.
پس از اتصال کیف پول خود به OpenSea، گام بعدی ایجاد اثر در قالب NFT است.
گام چهارم: ساخت NFT
برای شرح این مراحل، OpenSea را به عنوان مثالی از بازارهای موجود انتخاب نموده ایم. برای شروع کار در OpenSea، روی دکمه Create کلیک کنید و سپس به بخش My Collections بروید. در این بخش، یک بار دیگر گزینه ای به نام Create را مشاهده می کنید.
پس از انتخاب این گزینه ، به سادگی می توانید اثر هنری خود را با انتخاب فرمت مناسب بارگذاری کنید.
بعد از آپلود دارایی دیجیتال خود و شخصی سازی فیلدهای موجود، امکان اعمال اندکی شخصی سازی بیشتر برای شما وجود دارد که از جمله آن ها می توان به اضافه کردن نشان های ویژه متنی، محتوای قابل قفل گذاری، موجودی NFT و حتی بلاک چینی که قصد دارید NFT را در بستر آن منتشر کنید اشاره نمود.
پس از انجام تمامی مراحل، گام بعدی فروش NFT در بازار است.
چگونه NFT را بفروشیم؟
پس از انجام مراحل قبلی و فراوری NFT، گام بعدی فروش اثر به مشتری است. OpenSea با فراهم کردن امکان تغییر قیمت، معین حق نشر و حتی برگزاری حراجی، کار فرایند فروش آثار را بسیار ساده نموده است.
برای فروش اثر، باید در پروفایل کاربری خود در قسمت بالا و سمت راست، NFT مورد نظر برای فروش را انتخاب کنید. پس از آن به صفحه لیست نویسی منتقل می شوید.
در این صفحه، شما می توانید قیمت مورد نظر و نوع فروش خود را معین کنید. برای انتخاب نوع فروش با دو گزینه Timed Auction و Fixed Price روبرو هستید که گزینه اول برای فروش اثر در حراجی زمان بندی شده و گزینه دوم برای فروش آن با قیمت ثابت است.
اگر گزینه Fixed Price را انتخاب کنید، پس از این که خریداری پیدا شد و با قیمت مورد نظر شما موافق بود، اثر فوری فروخته خواهد شد. اما اگر گزینه Timed Auction را انتخاب کنید، باید یک بازه زمانی را انتخاب کنید. برای انتخاب زمان، می توانید از تقویمی که موجود است بهره ببرید. البته OpenSea هم گزینه های پیش فرضی مانند یک روز، سه روز و یک هفته را به شما پیشنهاد می نماید.
اگر قصد دارید اثر خود را در قالب بخشی از یک کلکسیون NFT به فروش برسانید، باید آدرس خریدار را در فیلد Reserve for specific buyer وارد کنید.
البته گفتنی است که پلتفرم هایی مانند OpenSea هزینه ای را برای فروش آثار NFT از فراوری نمایندگان اثر دریافت می نمایند که برابر 2/5 درصد است. بعلاوه، می توانید حق نشری را برای خود ایجاد کنید که با هر بار فروخته شدن اثر و تغییر مالکیت آن، درصد اندکی هم به حساب شما واریز گردد.
پس از اجرای تمامی گام ها، اثر شما در OpenSea برای فروش لیست می گردد.
اکنون زمان ساخت و فروش NFT است
NFT آمده است که ماندگار گردد و بسیاری از سلبریتی ها و برندهای معروف در کوشش هستند تا از این قافله جا نمانند. اگر شما یک دیجیتال آرتیست هستید که در پی فروش آثار خود به صورت آنلاین است، یکی از برترین روش ها فروش در قالب NFT است.
با توجه به تحلیل ها، انتظار می رود ارزش بازار NFT تا خاتمه امسال میلادی به بیش از 1/3 میلیارد دلار برسد. بلاک چین های متعددی به صف پذیرندگان این فناوری اضافه می شوند و بسیاری معتقدند این فناوری آینده مجموعه سازی از آثار هنری است.
برای درآمدزایی از کلکسیون NFT خود، حتما باید سازوکار بازار را بیاموزید. فکر نکنید تمام کاری که باید انجام بدهید این است که اثر را برای فروش لیست کنید و منتظر خریدار بمانید. علاوه بر این کارها، باید شیوه ارائه اثر و تبلیغ آن در میان هواداران خود را هم بلد باشید. بعلاوه، باید از کلاه برداری های موجود در این فضا هم که گاهی رخ می دهند، مطلع باشید.
منبع: Make Use Of
منبع: دیجیکالا مگ