بام ایران در رکود گردشگری

به گزارش کوه سفید، چهارمحال و بختیاری به علت دارا بودن شرایط خاص جغرافیایی و طبیعی، به سوئیس ایران معروفیت یافته اما زیرساخت های ضعیف باعث رکود #گردشگری در این استان به عنوان بام ایران شده است.

بام ایران در رکود گردشگری

چهارمحال وبختیاری دارای ظرفیت های طبیعی و توریستی است به گونه ای که بعضی مسئولان کشوری این استان را به عنوان سوئیس ایران معرفی کردند و دولت های مختلف به منظور برنامه ریزی های لازم برای ایجاد اشتغال و رونق این استان همواره در سخنان خود از مسائل توریستی سخن گفتند اما در عمل می توان گفت چهارمحال و بختیاری رشد مناسبی در زیر ساخت های توریستی و جذب توریست نداشته است.

زیر ساخت های جاده ای یکی از مسائل مهم در این حوزه به شماری می رود که این مهم در استان چهارمحال و بختیاری به ویژه در بخش جاده های روستایی از شرایط نامناسب برخوردار است.

عدم توجه بعضی مسئولان گذشته به آثار باستانی و سرعت پایین بازسازی و احیا این آثار از دیگر مسائل این بخش به شمار می رود که بعضی مسئولان مدعی هستند عدم وجود اعتبار عامل این اتفاق است.

کاهش چشمگیر حضور توریستان طی دو سال گذشته با شیوع کرونا نیز یکی دیگر از مسائل مهمی است که به فعالان این حوزه خسارت های غیر قابل جبرانی را وارد نموده است.

توریستان چهارمحال و بختیاری محدود به چند استان همجوار است

شهفرایند چهلگردی با بیان اینکه منطقه ها توریستی استان به خوبی به مردم کشور معرفی نشده است، اظهار کرد: توریستان چهارمحال و بختیاری محدود به چند استان همجوار است.

علی غیبی پور با اشاره به ضرورت معرفی ظرفیت های توریستی، آداب و سنتها و صنایع دستی، مطرح نمود: با جذب توریست به استان می توان نرخ بیکاری را در جامعه کاهش داد.

وی به شیوع کرونا اشاره نمود و گفت: با افزایش ابتلاء و محدودیت های کرونایی فعالان حوزه توریستی و صنایع دستی در چهارمحال و بختیاری دچار خسارت های بسیاری شدند که لازم است مسئولان از افراد آسیب دیده حمایت نمایند.

عدم توجه مسئولان به آثار باستانی در روستای مرغملک

دهیار روستای مرغملک با اشاره به وجود تعدا زیادی کنده با قدمت بالا در این روستا، اظهار کرد: این آثار می تواند راهی برای جذب توریست، رونق اقتصادی، افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در این روستا باشد اما این درحالی است که از گذشته وجود این کنده ها بارها به مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و توریستی استان اعلام شد.

علی رضا علیپور توضیح داد: مسئولان مربوطه تنها در این مدت به بازدید اکتفا کردند و اقدام عملی در جهت احیا این آثار تاریخی انجام نداده اند.

وی به قدمت این آثار باستانی اشاره نمود و گفت: این کنده ها می تواند هم تهدید و هم فرصت برای روستای مرغملک باشد چرا که با عدم بازسازی و احیا می تواند موجب فرونشست و ایجاد خسارت اقتصادی و جانی برای مردم شود و از سویی با احیا این کنده ها می توان با جذب توریست از آنها برای رونق اقتصادی روستا و استان استفاده کرد.

عدم اعتبار عامل اصلی احیا و بازسازی نشدن آثار باستانی

معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود کنده ها در استان، اظهار کرد: دو آثار باستانی مشابه در نقاط دیگر استان شناسایی و ثبت ملی شده است.

کوروش بابائیان عدم اعتبار را عامل احیا و بازسازی نشدن این کنده ها مطرح نمود و ادامه داد: مطالعات و آنالیز ها در مورد دو کنده شناسایی شده قبلی در مرغملک انجام گرفته است.

وی با بیان اینکه این کنده ها در زیر منازل مسکونی این روستا قرار دارند، توضیح داد: در صورت انجام عملیات احیا امکان آوار شدن منازل وجود دارد که این مهم یکی دیگر از دلایل احیا نشدن این کنده ها است.

معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این کنده ها قدمتشان به دوران صفویه باز می شود، توضیح داد: در صورت جذب اعتبار می توان احیا این کنده ها را شروع کرد.

رونق توریستی عامل مؤثر در مهاجرت معکوس به روستاها

استاندار چهارمحال و بختیاری بارها در جلسات مختلف از نامناسب بودن زیرساخت های توریستی در استان گلایه کرد و گفت: این استان ظرفیت های خوبی برای توسعه توریستی و کشاورزی دارا است اما زیرساخت های توریستی در استان مطلوب نیست.

غلامعلی حیدری به محرومیت و بالا بودن نرخ بیکاری در استان اشاره نمود و اضافه نمود: با توجه به حوزه توریستی و کشاورزی و ایجاد زیر ساخت های لازم باید نرخ بیکاری در این استان کاهش یابد.

وی با بیان اینکه ایجاد زیر ساخت ها و رونق توریستی و کشاورزی می تواند عامل مهم در مهاجرت معکوس به روستاها باشد، مطرح نمود: از ظرفیت و منابع دولتی، خصوصی و بنیادها باید برای این مهم استفاده شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری بر تهیه طرح جامع توریستی استان تاکید نمود و گفت: مشوق های لازم به منظور جذب سرمایه گذاران در این حوزه باید در نظر گرفته شود.

ایجاد کمپ سینمایی و توریستی سلامت در چهارمحال و بختیاری در اولویت قرار گیرد

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برای توسعه زیر ساخت های توریستی در استان باید به ضوابط و قوانین توجه شود، اظهار کرد: برای تقویت زیر ساخت ها باید از اعتبارات دولتی و خصوصی استفاده شود.

علی حیدری با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری دارای پتانسیل و ظرفیت مطلوبی است، مطرح نمود: ساخت های توریستی باید به موازات برنامه های توسعه ای استان انجام شود.

وی به ضرورت تقویت زیرساخت ها در چهارمحال و بختیاری اشاره نمود و اضافه نمود: ایجاد طرح های کمپ سینمایی و توریستی سلامت در چهارمحال و بختیاری باید از جمله اولویت های دستگاه های مرتبط باشد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه به منظو ر حمایت از فعالان حوزه صنایع دستی و رونق اقتصادی باید هدایای کلیه برنامه های استانی همانند همایش، جشنواره و سمینار از تولیدات استان تهیه و اهدا شود، اظهار کرد: این امر موجب اشتغال زایی می شود.

حیدری با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری دارای پتانسیل و ظرفیت مطلوبی است، مطرح نمود: ساخت های توریستی باید به موازات برنامه های توسعه ای استان انجام شود.

وی به ضرورت تقویت زیرساخت ها در چهارمحال و بختیاری، اضافه نمود: به منظور طرح های توسعه توریستی در استان باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.

چهارمحال و بختیاری مهد توریستی طبیعی، تاریخی، فرهنگی، مذهبی و سلامت است

میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی به عنوان نمادی از فرهنگ، اصالت و تاریخ استان، در شکوفایی همه جانبه این استان مؤثر است.رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اعتبار مورد احتیاج برای تهیه و تدوین سند میراث فرهنگی استان برای سال 1401 پیش بینی و اختصاص داده می شود، توضیح داد: اسناد توریستی و صنایع دستی و هنرهای سنتی استان در سال های گذشته تهیه و تدوین شده است اما بازنگری در این اسناد باید جزو اولویت های اداره کل میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی باشد.

علی شهریارپور با اشاره به اینکه توجه به پتانسیل ها و ظرفیت های بخش توریستی در تسریع فرایند توسعه ای استان نقش آفرینی می نماید، ادامه داد: میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری به عنوان نمادی از فرهنگ، اصالت و تاریخ استان، در شکوفایی همه جانبه این استان مؤثر است.

و با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری مهد توریستی طبیعی، تاریخی، فرهنگی، مذهبی و سلامت است، مطرح نمود: صنایع دستی و هنرهای سنتی تولیدی استان نمادی از زندگی اجتماعی مردم هستند که باید حمایت از هنرمندان این بخش و فراهم کردن شرایط برای افزایش فعالیت آنان در دستور کار قرار گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری اضافه نمود: علت های پیروز نبودن در بهره مندی از ظرفیت ها و پتانسیل های حوزه های مرتبط با میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری آنالیز و راهکارهای پیشنهادی برای برطرف مسائل این بخش ارائه شود.

شهریارپور با اشاره به اینکه ساختارها و احتیاجهای واقعی حوزه های مرتبط با میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری اولویت بندی و برای تصمیم گیری به منظور ایجاد تحول در این بخش ها اعلام شود، مطرح نمود: با توسعه توریستی می توان موجب رونق به استان شد.

مشارکت شهرداری ها و دهیاری ها برای بازسازی و بهره برداری از بناهای تاریخی

سرپرست میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه خدمات سلامتی، بهداشتی، اعتقادی و روانی باید برای توریستان در نظر گرفته شود، توضیح داد: تقویت زیر ساخت های توریستی در دستور کار این اداره واقع شده است.

علی رضا جیلان با اشاره به اینکه با تقویت زیر ساخت های توریستی اشتغال زایی و رونق اقتصادی در چهارمحال و بختیاری افزایش می باید، گفت: این مهم موجب بهبود شرایط معیشتی مردم استان خواهد شد.

وی با بیان اینکه برای تحول در بخش های زیرمجموعه این اداره از توان سرمایه گذاران، ایده پردازان، نخبگان، استادان دانشگاهی، صاحب نظران و بخش خصوصی دعوت و بهره گیری خواهد شد، اضافه نمود: توریستی طبیعی چهارمحال و بختیاری ظرفیت ویژه این استان است که بایددر کانون توجه مسئولان ارشد ملی و استانی قرار گیرد.

سرپرست میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: از ظرفیت توریستی طبیعی استان می توان برای اشتغال زایی، کاهش نرخ بیکاری، رونق اقتصادی و بهبود شرایط معیشت مردم چهارمحال و بختیاری بهره گیری کرد.

جیلان با اشاره به لزوم معرفی توان مندی های استان در بخش های مختلف، اضافه نمود: مشارکت شهرداری ها و دهیاری ها برای بازسازی و بهره برداری از بناهای تاریخی قابل واگذاری از مهم ترین اولویت های اداره کل میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری است.

لزوم تکمیل طرح های نیمه تمام مرتبط با میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری

وی با اشاره به لزوم تکمیل طرح های نیمه تمام مرتبط با میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری، مطرح نمود: این اقدام در افزایش نرخ اشتغال، کاهش بیکاری، رونق اقتصادی و ارتقای پذیرش توریستان داخلی و خارجی تأثیرگذار است.

سرپرست میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری گفت: بهره مندی از توان بنیادها و سازمان های ملی برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف مرتبط با این اداره کل در دستور کار قرار گرفته و در این راستا رایزنی هایی با مسئولان کشوری صورت گرفته است.

جیلان اظهار کرد: این اداره کل بازاریابی و تبلیغات برای فروش انواع تولیدات و محصولات صنایع دستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری در سطح ملی و بین المللی را در دستور کار قرار داده است.

حمل و نقل و توریستی متأثر از یکدیگر است

کارشناس حمل و نقل چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه عوامل گوناگونی در معین نوع شبکه حمل و نقل مورد استفاده در فرآیند توریستی تأثیر گذار است، گفت: مسافت بین مبدأ و مقصد سفر، مقدار هزینه حمل و نقل و جابه جایی مسافر، مدت زمان رسیدن به مقصد، راحتی، آسایش و ایمنی در راستا سفر، فراهم بودن نوع شبکه حمل و نقل و متناسب بودن آن با تقاضای افراد از جمله عوامل مؤثر در حمل و نقل توریستی است.

علی کاهیدان با اشاره به اینکه دو بخش حمل و نقل و توریستی دارای رابطه عمیقی بوده و پابه پای یکدیگر و متأثر از هم در حال توسعه و دگرگونی می باشند، توضیح داد: حمل و نقل بخشی جدایی ناپذیر از صنعت توریستی است چرا که عمدتاً به علت بهبود حمل و نقل، توریستی پیشرفته می یابد.

وی با بیان اینکه ساختار حمل و نقل و دسترسی راحت و با کیفیت بالا برای توریستان یکی از مهمترین ملزومات ایجاد هر منطقه توریستی است، ادامه داد: در اغلب منطقه ها پیشرفته توریستی، شبکه حمل و نقل وسیع و مناسب وجود دارد اما اهمّیت نوع سامانه حمل و نقل در کشورهای مختلف برای توریستان فرق دارد.

کارشناس حمل و نقل چهارمحال و بختیاری اضافه نمود: حمل و نقل توریستی در چهار دهه گذشته به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است که دو حالت مهم در خدمت توریستی را می توان سفرهای هوایی و سفر با اتومبیل خصوصی بر شمرد.

حمل و نقل برای رونق توریسم در چهارمحال و بختیاری امری لازم است

کاهیدان با اشاره به اینکه رابطه بین حمل و نقل و توریستی، گرایش به یکپارچه شدگی است، گفت: این مهم به طور کلی فرایند سیاست گذاری برای توسعه پایدار را نشان می هد.

وی مطرح نمود: این فرایند در تمام سطوح برنامه ریزی از جمله رسیدن به مقصد به طور آشکار معین است و برنامه ریزی استراتژیک توسعه حمل و نقل برای حمل و نقل در بزرگراه می تواند آینده توریستی را در چهارمحال و بختیاری تحت تأثیر قرار دهد.

کارشناس حمل و نقل چهارمحال و بختیاری مطرح نمود: حمل و نقل برای رونق توریسم به ویژه در شرایط امروزی برای استان چهارمحال و بختیاری امری لازم است.

کاهیدان با بیان اینکه توریست و سرگرمی برای همه جامعه یک احتیاج بسیار با اهمّیت و از سلسله احتیاجهای روانی و اجتماعی و توسعه ای است، توضیح داد: در رابطه با همبستگی شدید راه و حمل و نقل با توریسم می توان گفت که یکی از معیارهای مهم راه سازی، آفرینش گردشگاه ها و تفرجگاه ها می باشد که در این رابطه کوتاه سازی مسافت ها و زمان جابه جایی تأثیر شدیدی در رونق توریسم برای استان چهارمحال و بختیاری دارد.

حمل و نقل بخشی لاینفک از توریستی محسوب می شود

وی با اشاره به اینکه زیباسازی چشم اندازها و گذار راه ها از راستاهای زیبا و چشم نواز مایه رونق صنعت توریسم می شود، ادامه داد: با این ضرورت ها است که برنامه ریزان مدل هایی از توریسم را مورد توجه قرار داده اند که نقش حمل و نقل را نیز در صنعت توریسم بهتر بازگو می نماید.

کارشناس حمل و نقل چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه حمل و نقل بخشی لاینفک از توریستی محسوب می شود، اضافه نمود: ارتباط توریستی با سیستم حمل ونقل به صورت کاملاً متقابل می باشد و رشد و توسعه در هر کدام از این دو بخش متأثر از روابطی است که با دیگری دارد.

کاهیدان گفت: بخش حمل و نقل به عنوان پیش احتیاج و زیربنای توسعه، دارای نقش اساسی و کارآمد در باروری امکانات و استعدادهای بالقوه جوامع است که به وسیله جابه جایی بار و مسافر، پیوند ناگسستنی بین عوامل مختلف رشد و توسعه را فراهم می آورد و موجب برقراری تقویت هرچه سریع تر و گسترده تر بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها می شود پس به این ترتیب حمل و نقل، نقش و اهمّیت خود را به عنوان یکی از مؤثرترین شاخص های رشد و توسعه نمایان می سازد که توجه به استفاده بهینه از ظرفیت های این بخش و معین سیاست هایی در جهت افزایش کارآیی آن از اهمّیت بسیار زیادی برخوردار است.

بر اساس این گزارش می توان گفت استان چهارمحال و بختیاری دارای آثار تاریخی و فرهنگی بسیاری است که به علت عدم بودجه و برنامه مناسب به آنها توجه نشده است.

نبود برنامه درست و عدم شناسایی علت و موانع توسعه توریستی در استان موجب شده است مردم از این ظرفیت های خدادادی بی بهره باشند، به همین منظور می طلبد با افزایش همکاری های بین دستگاهی و استفاده از ظرفیت های خصوصی به ویژه مردم محلی برای توسعه حوزه توریستی استان اقدام شود.

بعلاوه توجه به توریستی داخلی در برنامه ریزی های مربوط به حمل و نقل داخلی باید لحاظ شود تا به صورت هم افزایی، هر دو بخش بتوانند به یکدیگر در رونق بازار یاری نمایند. با توجه به شرایط اقتصادی چهارمحال وبختیاری، تطبیق مدل های کسب و کار صنعت حمل و نقل برای رونق توریستی داخلی، بسیار کلیدی است.

منبع: دنیای سفر
انتشار: 6 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 6 اردیبهشت 1401 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 1703

به "بام ایران در رکود گردشگری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بام ایران در رکود گردشگری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید