با این میوه ها سلامت خود را تضمین کنید
به گزارش کوه سفید، بیشتر غذاهای نارنجی سرشار از کاروتنوئید هستند و رنگ روشن شان نیز به همین علت است. سه نوع کاروتنوئید وجود دارند که در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند.
ویتامین A برای داشتن دید مناسب، رشد طبیعی بدن و سیستم ایمنی قوی لازم است. بعلاوه سلول های پوست و مجاری ادرار را در شرایط مطلوب حفظ می نماید. مهم تر از همه به علت خاصیت آنتی اکسیدانی کاروتنوئیدها، به ویژه بتاکاروتن موجود در این خوراکی ها، از خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان ها، به ویژه ریه می کاهند.
هویج؛ ضدسکته مغزی
تا 1700 میلادی هیچ کس هویج نارنجی ندیده بود. نوع نارنجی هویج تنها در هلند رشد می کرد سپس به دلایل نامعلومی از آن پس نارنجی رنگ استاندارد هویج شد. البته هویج هایی به رنگ های دیگر هنوز هم وجود دارند؛ برای مثال نوع قرمز آن بیشتر برای تغذیه حیوانات در دامداری ها استفاده می شود.
هویج را می توان غذای اصلی سلامت دانست چون می تواند با بسیاری از بیماری ها بجنگد و ضدسرطان است، از خطر سکته مغزی می کاهد و به یمن فیبر موجود در آن سطح کلسترول بدن را پایین می آورد. هویج حاوی مواد مفیدی مانند آلفاکاروتین، بتاکاروتین، لوتین و... است. ویتامین A، پتاسیم وکلسیم از دیگر مواد مفید موجود در این ماده مغذی اند.
مصرف بیش از حد هویج به علت وجود بتاکاروتین، ممکن است پوست تان را به سمت رنگ نارنجی و زرد ببرد. البته با قطع مصرف آن رنگ پوست نیز به حال عادی باز می شود.
پرتقال؛ ضدسرطان روده
از پرتقال به نام اکسیر زندگی یاد نموده اند زیرا سرشار از ویتامین C است. این ویتامین آنتی اکسیدانی قوی است و در جذب آهن غذا بسیار موثر است. فیبر موجود در پرتقال در برابر عوامل شیمیایی سرطان می ایستد و آنها را از سلول های روده دور نگه می دارد، در نتیجه از خطر ابتلا به سرطان روده تا حد بسیار زیادی می کاهد. بعلاوه پرتقال، حاوی اسیدسیتریک است که می تواند بدن را در برابر سنگ کلیه محافظت کند. از دیگر مواد مغذی موجود در پرتقال می توان به پتاسیم، تیامین، نیاسین، منگنز و ویتامین B9 که برای سیستم عصبی و خون مهم است، اشاره نمود.
سالاد پرتقال: چند ورقه پرتقال را به سالاد اسفناج تان بیفزایید با این کار امتیاز دیگری هم نصیب تان می شود. یعنی اینکه ویتامین C موجود در پرتقال یاری می نماید که آهن اسفناج به راحتی جذب بدن تان شود.
کدو تنبل؛ ضدروماتیسم مفصلی
به هیچ وجه گول اسمش را نخورید چون نه تنها تنبل نیست بلکه خیلی هم فعال است. در واقع کدو تنبل یک خوراکی ضدسرطان است. از سوی دیگر چون کدو تنبل دارای فیبر فراوانی است در کاهش کلسترول خون نیز تاثیر مهمی دارد؛ بنابراین برای بیماران قلبی- عروقی نیز مفید است.
مصرف کدو تنبل به خانم های باردار نیز توصیه شده است چون فولات موجود در آن می تواند از بروز برخی از بیماری های مادرزادی جنین جلوگیری کند.
زالزالک؛ضدکم خونی و سل
زالزالک منبعی غنی از ویتامین های A, B و C و برای تقویت قلب و معده بسیار مفید است. زالزالک حرکت های نامنظم قلب را تنظیم می نماید و دم نموده آن برای درمان بیماری های مزمن مناسب است. آنتی اکسیدانی بسیار قوی است و در تنظیم وزن، قند خون و عملکرد انسولین نقش موثری دارد. می تواند به یاری بیماران کم خون و مبتلا به سل برود. زالزالک اشتهاآور و آرامش بخش است و چنانچه آن را سوزانده و به صورت ذغال درآورید سوءهاضمه و اسهال را درمان می نماید. جوشانده زالزالک برفک دهان را درمان و غرغره آن گلو درد و آنژین را خوب می نماید.
خرمالو؛ تنظیم نماینده قند خون
این میوه در دو رنگ قرمز و نارنجی وجود دارد. گزانتین موجود در نوع نارنجی آن با رسیدن میوه به لیکوپن تغییر رنگ می دهد. بنابراین در خرمالو هر دو آنتی اکسیدان وجود دارد. خرمالو حاوی فیبر و هیدرات کربن است. به این ترتیب مصرف آن قندخون را به طور طبیعی تنظیم می نماید. مصرفش برای افرادی که به مشکل معده یا گوارش مبتلا هستند، به علت فیبر موجود در آن توصیه نمی شود.
نارنگی؛ ضدسرطان سینه
با مصرف نارنگی می توان قدرت سیستم ایمنی بدن را در برابر سرطان سینه و پوست افزایش داد. اگر مبتلا به بدخوابی هستید، یک ساعت قبل از خواب نارنگی بخورید. نارنگی طبع سردی دارد؛ بنابراین مسکن خوبی برای اعصاب است. ازآنجا که ادرارآور است، سموم بدن را دفع می نماید و در تشکیل استخوان و اسکلت بدن مفید است. به علت داشتن فسفر حافظه و هوش را تقویت می نماید.
شلیل؛ ضدبیماری های قلبی
شلیل می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی، چشمی و سرطان را کاهش دهد. بعلاوه نقشی اساسی در پاکسازی روده دارد. از آنجا که حاوی پتاسیم است موجب افزایش شادابی در فرد می شود، فشار خون بالا را کنترل می نماید و جلوی سکته مغزی را می گیرد. برگ های شلیل هم تب بر هستند. بعلاوه این میوه به کسانی که به التهاب معده، سیاه سرفه و برونشیت مبتلا هستند، توصیه می شود.
کامکوات؛ ضددیابت
کامکوات ها غنی از فیبر، مواد معدنی، ویتامین و آنتی اکسیدان هستند. بعلاوه به علت حجم بالای ویتامین C سیستم ایمنی بدن را بالا می برند. از آنجا که حاوی کلسیم اند مناسب استخوان و دندان ها هستند. جلوی بیماری های ویروسی و تحلیل برنده اعصاب را می گیرند. از خطر ابتلا به دیابت می کاهند. مربای بسیار لذیذی نیز می شود از این میوه تهیه کرد.
نارنجی شوید!
خوردن میوه ها وسبزیجات رنگی بخش مهمی از نوع زندگی سالم هر فرد محسوب می شود زیرا این خوراکی ها دامنه وسیعی از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان های ضدسرطان را برای بدن فراهم می نمایند. یکی از مفیدترین خوراکی های رنگی میوه های نارنجی رنگ هستند.
این میوه ها منبع آنتی اکسیدان، ویتامین و فیبر هستند که برای سلامت پوست، چشم و قلب مفیدند و از خطر سرطان می کاهند.
برترین ماده مغذی موجود در این خوراکی ها بتاکاروتین است که ماده ای قدرتمند در برابر سرطان است. این ماده جلوی پیری پوست را نیز می گیرد.
مصرف صبحگاهی برخی از میوه های نارنجی مانند نارنج برای درمان اسهال مفید و در درمان تپش قلب نیز موثر است.
اگر می خواهید خواب آلودگی را از خودتان دور نموده و هوشیار بمانید، نارنج را بو کنید زیرا زیاد بوییدن آن خواب را کاملا از سرتان می پراند.
میوه های نارنجی به هضم غذا نیز یاری می نمایند و انرژی زا، خلط آور، ضدسرفه و آرامش بخش نیز هستند.
برخی از آنها مانند نارنج صفرا را دفع می نمایند و سلول های کبدی را به فعالیت وامی دارند ودر نهایت سموم بدن را دفع می نمایند.
منبع: همشهری آنلاین