راز های بازار لوازم خانگی ایران در آذر 1401

به گزارش کوه سفید، خرید تلویزیون، یخچال بالا و پایین ساده، ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی در حال حاضر حداقل 30 میلیون تومان خرج روی دست مشتری می گذارد. اگر کسی با اصرار بخواهد هر چهار وسیله را از میان گران ترین گزینه های خارجی موجود در بازار انتخاب کند، باید نزدیک 300 میلیون تومان پول داشته باشد. مردم بین این گزینه ها می چرخند و در نهایت سراغ لوازم خانگی ایرانی با بهترین کیفیت می گردند. در این صورت، رقم فاکتور به حدود 80 میلیون تومان خواهد رسید. حتی اگر قصد خرید لوازم خانگی را نداشته باشید، نوشته زیر کمک می کند اطلاعات خود را بر اساس جدیدترین شرایط بازار به روز کنید و بدانید در حال حاضر مردم چه گزینه هایی پیش رو دارند. از کدام محصولات گرانقیمت فرار می کنند و به دامن چه کسانی پناه می برند. به هرحال لوازم خانگی جزو وسایل ضروری خانواده ها به شمار میرود و مثلا نمی توانند عوض خرید یک دستگاه لباسشویی اتوماتیک، سراغ تشت رخت و پودر دستی بروند.

راز های بازار لوازم خانگی ایران در آذر 1401

تلویزیون؛ از چهار تا 95 میلیون

به گزارش خبرنگاران، قیمت تلویزیون در گران ترین حالت ممکن است به 95 میلیون تومان برسد. در حال حاضر یک دستگاه تلویزیون 85 اینچ سونی را با این قیمت می فروشند البته با توجه به اینکه سونی کنندگی ندارد و معلوم نیست محصول را چه زمانی و واقعا چطوری وارد کرده اند، شیوه قیمت گذاری آن هم حساب و کتاب ندارد.

قیمت تلویزیون سایز بزرگ تولید شده از طریق برند های ایرانی، در مقدار 86 اینچ حدود 65 تا 66 میلیون است و تلویزیون با سایز صفحه 75 اینچ را فعلا 40 تا 52 میلیون تومان می فروشند. قیمت مناسب ترین تلویزیون بازار ایران، چهار تا پنج میلیون تومان است؛ این محصولات عموما صفحه نمایش 32 اینچ دارد و نهایتا از کیفیت تصویر 720p برخوردار هستند. ارزان ترین تلویزیون 40 اینچی، نزدیک شش میلیون فروخته می شود و برای خرید ارزان ترین تلویزیون با سایز 55 اینچ، باید 13 میلیون و 500 هزار تومان پول خرج کرد. با این وجود بررسی رفتار خریداران نشان می دهد، تلویزیون با سایز 50 اینچ از محبوبیت بیشتری در بازار برخوردار است و ایرانی ها برای خرید تلویزیون باب میل خود حاضر هستند، 12، 13 و حتی 14 میلیون تومان پول خرج کنند.

تلویزیون هوشمند 58 اینچی مدل PU722 از برند جی پلاس با قیمت 16 میلیون و 700 تا 17 میلیون و 500 بین پرفروش ها دیده می شود که احتمالا نان مقدار بزرگ، طراحی بدون قاب (فریم لس)، کیفیت تصویر 4K و قابلیت های هوشمند مبتنی بر سیستم عامل اندروید 11 را می خورد. سام الکترونیک هم یک تلویزیون 58 اینچ هوشمند میان محصولاتش دارد که قیمت آن در فروشگاه های مختلف بین 16 میلیون و 300 تا 18 میلیون و 900 هزار تومان است. اگر مقدار نمایشگر خیلی برایتان اهمیت دارد، باید خرید تلویزیون هوشمند جی پلاس، مدل PU742 با سایز صفحه 65 اینچ را بررسی کنید. منتها بهتر است بدانید برای خرید این تلویزیون به 25 میلیون و 500 تا 26 میلیون پول نیاز خواهید داشت. بین تلویزیون های پرفروش 55 اینچ، رقابت بین S7100EU از دوو و Sk14100U از اسنوا در جریان است. اولی را حدود 16 میلیون و 600 هزار تومان می فروشند و برای خرید دومی باید 15 میلیون و 800 هزار تومان تا 16 میلیون و 800 هزار تومان پول داشته باشید. خیلی ها هنوز اطلاع ندارند، اما اسنوا و دوو در حقیقت یک برند هستند.

یخچال؛ از هفت تا 112 میلیون

قیمت یخچال در ارزان ترین حالت ممکن حدود هفت میلیون تومان است. با این پول قادر هستید یک دستگاه یخچال فریزر بالا و پایین با گنجایش 14 فوت بخرید که تقریبا معادل 300 لیتر می شود. یخچال های حاضر در این بازه قیمت، از نوع بالا و پایین هستند. یک بخش یخچال آن ها از سه تا چهار طبقه، یک کشو مخصوص میوه و تعدادی فضای روی در تشکیل شده و در بخش فریزر یک محفظه کوچک، مقدار صندوق برای نگهداری گوشت، مرغ، قالب یخ و سبزی منجمد خواهید داشت؛ در ابتدایی ترین حالتی که از زمان اختراع یخچال فریزر ها به این طرف شاهد هستیم. یخچال های کوچک برای زندگی مجردی مناسب هستند، اما اگر قرار است با خاطری آسوده یک خانواده را اداره کنید، باید حداقل روی خرید یک دستگاه یخچال فریزر بالا و پایین با سایز بالای 24 فوت حساب باز کرد که کف قیمت آن ها در حال حاضر به حدود 10 میلیون تومان می رسد.

امرسان یک یخچال 16 فوت بالا و پایین دارد که از روی نمونه های معروف اسمگ کپی شده اند و ظاهر رنگی رنگی آن ها جلب توجه می کند. نظر مصرف کنندگان درباره این یخچال الزامان مثبت نیست و معمولا از صدای زیاد و حجم برفک و یخ زدگی بخش فریزر شکایت دارند. قیمت همین یخچال این روز ها به 13 میلیون و 300 تا 13 میلیون و 700 هزار تومان رسیده. یک نمونه 20 فوتی هم دارند که با قیمت تقریبا 16 میلیون و 300 هزار تومان در بازار حاضر است. قیمت مناسب ترین یخچال فریزر دوقلو، دست کم 18 میلیون تومان است و برای خرید یک دستگاه یخچال ساید بای ساید باید حداقل 22 میلیون تومان کنار گذاشت. البته ساید بای ساید های ارزانقیمت ایرانی تنها ظاهر یخچال های ساید را یدک می کشند و از کابینی شبیه آن ها برخوردار هستند، ولی آبریز و یخساز اتومات ندارند. به همین علت آن هایی که دنبال خرید یخچال ساید بای ساید واقعی هستند، ناچار می شوند 32، 34 و حتی 39 میلیون تومان پول وسط بگذارند. در حالی که قیمت ساید بای ساید برند هایی مثل بوش، سامسونگ و ال جی به 70 تا 112 میلیون تومان می رسد.

لباسشویی؛ از هفت تا 36 میلیون

قیمت ماشین لباسشویی بوش مدل WAY32862ME به حدود 36 میلیون تومان می رسد تا عنوان گران ترین ماشین لباسشویی بازار، به این محصول با دیگ 9 کیلوگرمی برسد. فروشنده ها ادعا دارند این دستگاه در خود آلمان تولید و مونتاژ شده و نباید با مدل های مونتاژ سایر کشور ها مقایسه شود. اگر خیلی روی کشور سازنده حساس نباشید واقعا می توان نمونه های دیگری از لباسشویی بوش را با همین مقدار ظرفیت حدود 30 میلیون تومان خرید. چندتایی ماشین لباسشویی سامسونگ مثل مدل 1477، مدل 1241 و مدل 1253 هنوز در بازار پیدا می شوند. گران ترین آن ها یعنی 1477 که با موتور اینورتر دیجیتال کار می کند را 30 میلیون تومان می فروشند. قیمت مدل 1241 به 21 تا 22 میلیون می رسد و لباسشویی 1253 را 20 تا 21 میلیون تومان قیمت می دهند که برای یک لباسشویی با ظرفیت دیگ شش و هفت کیلوگرم غیرمنطقی است. به خصوص اگر بدانید ماشین لباسشویی هفت کیلویی بوش را می توان حدود 17، 18 میلیون خرید و نمونه های پرفروش ایرانی مثل پاکشوما، ایکس ویژن و حتی دوو از 10 میلیون فراتر نمی رود.

خرید ماشین لباسشویی مناسب برای یک خانواده سه تا پنج نفره، به معنی دستگاهی با ظرفیت دیگ حداقل هشت کیلوگرم است. قیمت ماشین لباسشویی هشت کیلویی در مدل های پرفروش بین 11 تا 14 میلیون تومان است. اسنوا، دوو و ایکس ویژن چنین محصولاتی تولید می کنند و قیمت ماشین لباسشویی هشت نفره پرفروش تولید شده از طریق برند های جی پلاس و پاکشوما به حدود 15 تا 16 میلیون می رسد. اگر فرض کنیم می خواهید با خرید لباسشویی 9 نفره خیال خودتان را آسوده کنیم، ارزان ترین انتخاب 9 تا 10 میلیون تومان خرج روی دستتان می گذارد و حداکثر قیمت بین برند های ایرانی به حدود 18 میلیون می رسد.

خرید ماشین لباسشویی اتوماتیک با در جلو، در صورتی که کف قیمت بازار را نشانه رفته باشید، با پرداخت حدود هفت میلیون تومان امکان پذیر است. با این پول می توان از برند آبسال، یک دستگاه ماشین لباسشویی REN5207 پنج نفره خریداری کرد یا سراغ ماشین لباسشویی شش نفره بُست مدل 6120 رفت. ارزان ترین ماشین لباسشویی با ظرفیت دیگ هفت کیلوگرم باید هشت میلیون تومان هزینه پرداخت و کف قیمت ماشین لباسشویی هشت نفره، در حال حاضر 9 میلیون و 300 هزار تومان است.

ظرفشویی؛ از 11 تا 47 میلیون

خرید ماشین ظرفشویی رومیزی در کف قیمت با پرداخت 10 میلیون و 800 هزار تومان امکان پذیر است. مایدیا ماشین ظرفشویی رومیزی خود را فعلا با این قیمت می فروشد و به آن هایی که پول دارند و حاضر هستند بیشتر خرج کنند، مدل رومیزی دیگری با قیمت 11 میلیون و 400 هزار تومان را پیشنهاد می دهد. الگانس یکی دیگر از تولیدکننده های ایرانی، ماشین ظرفشویی رومیزی خود را تقریبا 14 میلیون تومان عرضه می کند. قیمت مدل های رومیزی به همین شکل بالا می رود و شاید حتی به 20 میلیون برسد.

قیمت ماشین ظرفشویی مبله، حداقل 15 میلیون و 20 هزار تومان است. کروپ که یکی از برند های زیرمجموعه پاکشوما محسوب می شود، مدل 2140 را در بازار دارد که فعلا ارزان ترین ماشین ظرفشویی مبله بازار است. ماشین ظرفشویی جی پلاس مدل K351 با حدود قیمت 15 میلیون و 500 هزار تومان، یک انتخاب ارزان قیمت دیگر خواهد بود. اگر این مدل پیدا نشد، می توانید بخت و اقبال خود را با ماشین ظرفشویی جی پلاس، مدل L352 بیازمایید. پاکشوما و امرسان هم در بازار ماشین ظرفشویی مبله، کننده هایی با قیمت 17 تا 18 میلیون تومان دارند، اما وقتی پای رقابت وسط می آید، شانس با محصولاتی است که امکانات بیشتری در اختیار مشتری می گذارند و به همین علت حتی با برچسب قیمت 19 و 20 میلیون تومان برایشان صف می کشند و روی دست می برند. بوش، پاکشوما، جی پلاس، پیروز شده اند قاپ مشتری های بازار ماشین ظرفشویی را بدزدند.

ماشین ظرفشویی رومیزی الگانس، مدل WQP6 تقریبا 14 میلیون تومان فروخته می شود و به مدد قابلیت ویژه شستن میوه و سبزی، خودش را بین محصولات پرفروش بازار جا داده است. تولیدکننده برای این دستگاه شش برنامه اتومات تنظیم کرده که انتخاب و استفاده از آن ها ساده به نظر می رسد. تنها می ماند جا دادن دستگاه در آشپزخانه که با توجه به ارتفاع 44 سانتی متری، پهنای 55 سانتی متری و عمق 50 سانتی متری بعید است کار سختی باشد. مشتریان غیر از قیمت، مقدار و برنامه های نسبتا کامل، ویژگی جسورانه ماشین ظرفشویی الگانس که به آن ها اجازه می دهد وسط کار، یک یا چند ظرف کثیف دیگر به دستگاه اضافه کنند را دوست دارند. چنین خریدی از نظر قیمت، به شکل اتوماتیک، نسبت به ظرفشویی های 20 تا 50 میلیونی خارجی ارجحیت پیدا می کند.

منبع: فرارو
انتشار: 8 آذر 1401 بروزرسانی: 8 آذر 1401 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 1849

به "راز های بازار لوازم خانگی ایران در آذر 1401" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راز های بازار لوازم خانگی ایران در آذر 1401"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید