طرز تهیه بامیه رژیمی مناسب برای دیابتی ها
به گزارش کوه سفید، ماه رمضان که فرا می رسد، بازار شیرینی بامیه حسابی داغ می گردد. اما اگر رژیم گرفته اید، دیابت دارید یا اصلا علاقه ای به خوردن خوراکی های خیلی شیرین (خصوصا مواردی که با شکر مصنوعی شیرین می شوند) ندارید، می توانید نسخه رژیمی بامیه خانگی را امتحان کنید. در ادامه این محتوا از خبرنگاران ، طرز تهیه بامیه رژیمی را به صورت مرحله به مرحله و همراه با نکات مورد احتیاج، گفته ایم. پس همراه با این محتوا، دست به کار شوید و یک شیرینی بامیه سالم و خوشمزه برای خود درست کنید.

مواد لازم برای تهیه خمیر بامیه رژیمی
- آرد سفید 115 گرم
- آب 1 پیمانه
- کره 40 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- وانیل 1/4 قاشق چای خوری
مواد لازم برای تهیه شربت بار بامیه رژیمی
- آب 1 پیمانه
- پودر شیرین کننده رژیمی یا عسل یا شیره انگور 6 قاشق غذاخوری
- زعفران دم نموده غلیط 1 قاشق غذاخوری
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
- آبلیمو چند قطره
طرز تهیه بامیه رژیمی در 5 مرحله
1. آماده کردن شربت بامیه رژیمی
در اولین قدم از طرز تهیه بامیه رژیمی باید شربت بار را آماده کنید. برای این کار، یک ظرف مناسب را روی حرارت ملایم قرار دهید و نصف پیمانه آب، داخل آن بریزید. سپس پودر شیرین کننده رژیمی، آبلیمو، گلاب و زعفران غلیظ را اضافه کنید. حدود 5 تا 6 دقیقه صبر کنید تا شکر حل گردد و آب بجوشد. بعد از آن، شربت بار شما آماده است و می توانید آن را از روی حرارت بردارید.
اگر به جای شیرین کننده رژیمی می خواهید از عسل یا شیره انگور برای تهیه شربت بهره ببرید؛ ابتدا باید آبلیمو، زعفران و گلاب را اضافه نموده و منتظر بمانید تا آب جوش بیاید. در آخر عسل با شیره انگور را اضافه کنید و بعد از چند ثانیه، حرارت را خاموش کنید.
برای اینکه متوجه قوام آمدن شربت شوبد، اندازه کمی از آن را با قاشق بردارید و چند ثانیه صبر کنید تا کمی خنک گردد. اگر شربت حالت کمی کشدار پیدا کرد و به آرامی از قاشق چکه کرد، قوام آن مناسب است.
از این شربت بار رژیمی می توانید در طرز تهیه زولبیا خانگی هم بهره ببرید.
2. آماده سازی خمیر بامیه رژیمی
یک ظرف مناسب (ترجیحا یک قابلمه نچسب) را روی حرارت ملایم رو به میانه اجاق گاز، قرار دهید سپس آب و بعد از آن، کره را اضافه کنید. کمی صبر کنید تا کره در آب حل شده و آب به حالت جوش برسد اما کاملا نجوشد. حال، آرد را که از قبل، 2 بار الک نموده اید را به محلول آب و کره اضافه نموده و آغاز به هم زدن خمیر با یک قاشق چوبی کنید.
حدود 5 تا 7 دقیقه باید به طور مداوم و سریع، خمیر را هم بزنید تا جایی که خمیر همچون حلوا، حالت گهواره ای به خود بگیرد و از دیواره های قابلمه، جدا گردد.
در این مرحله که به اصطلاح داغ زدن خمیر نامیده می گردد، رطوبت اضافی خمیر گرفته می گردد و تاثیر زیادی روی بامیه های نهایی شما دارد. بنابراین باید با نهایت دقت و حوصله، این مرحله را انجام دهید.
داغ زدن خمیر در تمامی انواع بامیه عربی، بامیه عسلی و بامیه هندی مشترک است و در درست کردن هر کدام باید به یک شیوه عمل کنید.
3. اضافه کردن تخم مرغ به خمیر بامیه رژیمی
بعد از آماده شدن خمیر مانند طرز تهیه بامیه قنادی، آن را به یک ظرف دیگر منتقل کنید و حدود 10 دقیقه زمان دهید تا خمیر کمی خنک گردد. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی به خمیر اضافه نموده و با استفاده از هم زن دستی یا برقی، خوب هم بزنید تا تخم مرغ به خورد خمیر برود. در حین اضافه کردن تخم مرغ ها، وانیل را نیز اضافه کنید.
در صورت تمایل می توانید کمی پودر هل و زعفران غلیط شده نیز به خمیر اضافه کنید تا خوش عطر و خوش رنگ گردد.
خمیر نهایی شما باید حالت کشداری داشته باشد. اگر حس کردید که خمیرتان هنوز سفت است، می توانید یک تخم مرغ دیگر هم اضافه کنید. حواستان باشد که تخم مرغ را یک باره به خمیر اضافه نکنید. ابتدا تخم مرغ را در یک ظرف جداگانه بشکنید و هم بزنید تا یک دست گردد، سپس تخم مرغ زده شده را کم کم به خمیر اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد.
برای اینکه بفهمید آیا خمیرتان آماده شده است یا نه، اندازهی از آن را داخل یک قیف بریزید. اگر خمیر به راحتی از قیف خارج شد، به این معناست که کاملا آماده شده است.
اگر دوست ندارید به بامیه خود تخم مرغ اضافه کنید، سری هم به محتوای طرز تهیه بامیه بدون تخم مرغ بزنید و از نکات گفته شده در این محتوا، یاری بگیرید.
4. سرخ کردن بامیه های رژیمی
به اندازه کافی روغن، داخل یک قابلمه یا ماهیتابه با دیواره های بلند بریزید و اجازه دهید که کاملا داغ گردد. برای اینکه بفهمید روغن داع شده است یا نه، نوک یک سیخ چوبی را داخل روغن قرار دهید، اگر اطراف سیخ، آغاز به حباب زدن کرد، یعنی روغن به خوبی گرم شده است.
به محض داغ شدن روغن، بامیه ها را یکی یکی داخل روغن، پایپ کنید. اگر ماهیتابه تان کوچک است، همه خمیر بامیه را به یک باره داخل روغن پایپ نکنید و سعی کنید این کار را در چندین مرحله انجام دهید.
حرارت زیر بامیه ها نیز نباید خیلی زیاد باشد، زیرا باعث می گردد که لایه بیرونی بامیه ها به سرعت سرخ گردد، درحالی که داخل بامیه ها خمیر است و کاملا نپخته اند.
5. اضافه کردن بامیه های رژیمی به شربت بار
بعد از سرح شده بامیه ها، آن ها را داخل شربت بار خنک شده بریزید و اجازه دهید چند دقیقه ای بمانند. سپس بامیه ها را از شربت خارج نموده و روی یک صافی قرار دهید تا شربت اضافی از آن ها خارج گردد.
نکات تکمیلی طرز تهیه بامیه رژیمی
برای آماده کردن یک بامیه رژیمی عالی و خوشمزه، درست مثل طرز تهیه بامیه بازاری ضروری است که یک سری نکات را رعایت کنید که در ادامه به شما می گوییم.
جلوگیری از شکرک زدن شربت
برای پیشگیری از شکرک زدن شربت بامیه رژیمی، در انتهای زمان پخت، چند قطره آبلیمو تازه به آن اضافه کنید. این کار به حفظ بافت شربت و پیشگیری از شکرک زدن آن، یاری می نماید.
دمای مناسب شربت هنگام افزودن بامیه
شربت بار باید در زمان اضافه کردن بامیه های سرخ شده، ولرم باشد. شربت داغ باعث نرم شدن بیش از حد بامیه ها و شربت سرد باعث عدم جذب کافی شیرینی به وسیله بامیه ها می گردد.
حرارت مناسب سرخ کردن بامیه
برای سرخ کردن بامیه ها، حرارت باید ملایم رو به میانه باشد. زیاد بودن حرارت باعث می گردد که لایه بیرونی بامیه ها خیلی زود سرخ شوند، در حالی که مغز بامیه ها، همچنان خام و نپخته هستند.
مدت زمان ماندن بامیه در شربت
بامیه های سرخ شده را نباید بیش از یک دقیقه در شربت ولرم قرار دهید. زیرا بیش از حد ماندن در شربت، باعث نرم شدن بامیه ها و از دست رفتن تردی آن ها می گردد.
رنگ و شفافیت شربت
شربت بامیه رژیمی باید شفاف و براق باشد. کدر شدن یا غلیظ شدن بیش از حد شربت نشان دهنده جوشیدن زیاد از حد آن است و شاید لازم باشد مجددا، شربت را آماده کنید.
جلوگیری از غلظت بیش از حد شربت
از جوشاندن بیش از حد شربت خودداری کنید، زیرا شربت بسیار غلیظ پس از سرد شدن ممکن است شکرک بزند.
استفاده از استویا به جای پودر شیرین کننده رژیمی
درصورتی که می خواهید استویا را جایگزین پودر شیرین کننده رژیمی کنید، تنها 1/4 تا 1/2 قاشق چای خوری از آن کافی است.
استفاده از شیره انگور یا عسل به جای پودر شیرین کننده رژیمی
اگر تمایل به استفاده از شیره انگور یا عسل دارید، به ازای هر پیمانه آب، 3 تا 4 قاشق غذاخوری از هر کدام مناسب است. نکته قابل توجه در استفاده از این 2 افزدودنی طبیعی این است که باید آن ها را در 5 دقیقه پایانی زمان جوشیدن شربت اضافه کنید تا عطر و طعم طبیعی شان حفظ گردد. طرز تهیه حلوا مجلسی با شیره انگور را هم بخوانید.
منبع: کتاب کاله