طرز تهیه پنه تون به روش بیکری ، نان شیرینی کریسمس ایتالیایی ها

به گزارش کوه سفید، پَنه تون (Panettone)، پانه تونه، پنتونه یا پنه تونه یکی از انواع نان های ایتالیایی است که به طور معمول برای کریسمس و شب سال نو طبخ می گردد و در سراسر دنیا یک نان کم شیرین و محبوب است. این نان شیرینی ایتالیایی را به دلخواه می توانید به صورت ساده یا با انواع و اقسام مغزیجات و میوه های خشک شده درست کنید. اگر شما هم دوست دارید روش پخت این نان/ کیک ایتالیایی به عنوان یکی از را بلد باشید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه پنه تون را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه پنه تون به روش بیکری ، نان شیرینی کریسمس ایتالیایی ها

مواد لازم برای تهیه نان/ کیک پنه تون

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد قنادی4 لیوان فرانسوی دسته دار
شیر (ولرم)1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ کامل3 عدد
زرده تخم مرغ2 عدد
وانیل1/4 قاشق چای خوری
زست رنده شده پرتقال یا لیموترش1 قاشق غذاخوری
نمک1/4 قاشق چای خوری
پودر خمیر مایه فوری1 قاشق غذاخوری
آب پرتقال طبیعی1 لیوان فرانسوی دسته دار
کشمش سبز قلمی (بی دانه)1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
مویز خشک (بی دانه)1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
انواع میوه خشک (اختیاری)به میزان دلخواه
پودر قند1 قاشق غذاخوری
کره (نرم شده در دمای محیط)180 گرم
ماست (همزده)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
پودر دارچین (اختیاری)1/4 قاشق چای خوری
انواع مغزیجاتبه میزان دلخواه

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 الی 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه نان پنه تون ایتالیایی: 45 دقیقه

میزان کالری موجود در هر 100 گرم نان پنه تون: حدود 210 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه پنه تونه ایتالیایی

در طرز تهیه پنه تون به عنوان نان شیرینی ایتالیایی برای کریسمس مثل می توانید از انواع میوه های خشک و مغزیجات مختلف بهره ببرید.

مرحله اول: مقدمات تهیه نان پنه تون را آماده کنید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه پنه تون ایتالیایی، مواد یخچالی شامل تخم مرغ، ماست و کره را از یخچال خارج کنید و به مدت 30 دقیقه در فضای آشپزخانه بگذارید تا به دمای محیط برسند.

کشمش سبز () و مویز () را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. مخلوط میوه های خشک دلخواه خود از قبیل انجیر، خرمالو، زغال اخته، خرما خشک یا هر میوه خشک دیگری را هم در ظرف مناسبی بریزید و آب پرتقال طبیعی و تازه را نیز به این مواد اضافه کنید تا میوه های خشک برای 20 دقیقه کاملا خیس بخورند و طعم پرتقالی بگیرند.

راستی، کشمش سبز و مویز شسته شده را هم به این ترکیب اضافه کنید تا همراه با باقی میوه ها خیسانده و طعم دار شوند. پس از گذشت این مدت، میوه های خشک را رد صافی بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.

انواع مغزیجات دلخواه از قبیل مغز گردو، بادام، بادام هندی، بادام زمینی یا فندق را به صورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. آرد، نمک و پودر دارچین را در ظرف مناسبی بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید. سپس، این ترکیب را 3 مرتبه الک کنید تا کاملا پوک و سبک گردد.

برای خرید تخم مرغ، ماست، کره، کشمش سبز و مویز، انجیر خشک، خرما خشک، انواع مغزیجات، آرد، نمک و پودر دارچین می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: خمیر مایه را به عمل آورید

در این مرحله از طرز تهیه نان پنه تون ایتالیایی، شیر را در ظرف مناسبی بریزید و به میزان ای گرم کنید که ولرم گردد و دمای آن به 37 درجه سانتی گراد (معادل دمای بدن یک انسان سالم) برسد.

سپس، شیر ولرم را به ظرف دیگری منتقل کنید و یک قاشق غذاخوری شکر نیز در شیر بریزید و هم بزنید. پودر خمیر مایه فوری را نیز به ترکیب شیر و شکر اضافه کنید. درب ظرف را ببندید و آن را به مدت 10 دقیقه در مکان گرمی قرار دهید تا خمیر مایه به عمل بیاید و پف کند.

برای خرید شیر و شکر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: باقی شکر و وانیل را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه نان پانه تونه ایتالیایی، خمیر مایه را آنالیز کنید و از پف کردن آن مطمئن شوید. سپس، خمیر مایه به عمل آمده را همراه با باقی شکر و وانیل در ظرف مناسبی بریزید و با همزن برقی به مدت 2 دقیقه هم بزنید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

برای خرید وانیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: تخم مرغ ها را اضافه کنید

حالا، 3 عدد تخم مرغ کامل را نیز به مایه داخل ظرف اضافه کنید. سفیده و زرده 2 تخم مرغ دیگر را جدا کنید. سفیده ها را در ظرف درپوشیده ای بریزید و در یخچال بگذارید تا بعدا برای تهیه انواع غذا، شیرینی و دسر از آن ها بهره ببرید.

سپس، زرده ها را نیز همراه با ماست، کره به دمای محیط رسیده و زست پرتقال یا لیمو (رنده پوست سبز، زرد یا نارنجی مرکبات) در ظرف حاوی خمیر مایه و باقی مواد بریزید. این ترکیب را با همزن برقی به مدت 3 الی 5 دقیقه هم بزنید تا تخم مرغ ها از حالت لختگی خارج شده و کرم رنگ، کشدار و یکدست شوند.

مرحله پنجم: خمیر نان پنه تون را آماده کنید

حالا، آرد، نمک و دارچین الک شده را به صورت تدریجی و کنترل شده در 3 مرحله به مایه اولیه پنه تون اضافه کنید. هر بار با اضافه کردن میزانی از آرد، این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا مواد خشک هم به خوبی با خمیر مایه، تخم مرغ ها و باقی مواد مخلوط شوند.

مرحله ششم: مغزیجات و میوه ها را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه این نان شیرینی ایتالیایی برای کریسمس، قلاب خمیر را به همزن برقی یا دستگاه غذاساز وصل کنید. اگر دستگاه شما قلاب خمیر ندارد می توانید باقی مراحل را نیز با همزن ادامه دهید.

حالا، کشمش سبز، مویز و باقی میوه های خشک دلخواه را قبلا در آب پرتقال خیساندید به خمیر پنه تون اضافه کنید. مغزیجات خرد شده را نیز در خمیر بریزید و هم بزنید.

مرحله هفتم: خمیر پنه تون را ورز دهید

حالا، سطح کارتان را آردپاشی نموده و خمیر نان شیرینی پنه تون را روی سطح کار آردپاشی شده بگذارید. سپس، خمیر را به مدت 5 الی 10 دقیقه به خوبی ورز دهید و مشت بزنید تا کاملا نرم و انعطاف پذیر گردد و دیگر چسبناک نباشد. برای این منظور، ممکن است لازم باشد میزان کمی آرد به خمیر نان تونه اضافه کنید.

مرحله هشتم: خمیر نان تونه را استراحت دهید

در این مرحله از طرز تهیه نان شیرینی ایتالیایی برای کریسمس، داخل کاسه بزرگی را با روغن چرب کنید. سپس، خمیر پنه تون را به صورت یک گلوله بزرگ فرم دهید و در کاسه چرب شده بگذارید. درب کاسه را ببندید یا روی خمیر را با دستمال نخی تمیز و نم دار بپوشانید.

ظرف حاوی خمیر نان تونه را برای یک الی یک ساعت و نیم در مکان گرمی مثل آشپزخانه قرار دهید تا خمیر کاملا استراحت کند و حجم آن 2 برابر گردد.

برای خرید روغن مایع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: خمیر پنتونه را در قالب بگذارید

حالا، داخل قالب مناسبی (ترجیحا قالب شیفون دار سایز 24) را با روغن چرب کنید. سپس، خمیر کیک را در قالب قرار دهید. روی قالب را با سلفون بپوشانید و آن را برای 30 دقیقه دیگر در مکان گرمی بگذارید تا خمیر دوباره استراحت نموده و کاملا پف کند. در این فاصله، فر را نیز روشن نموده و روی دمای 175 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.

مرحله دهم: نان پنه تون را بپزید

پس از گرم شدن فر و بعد از آن که خمیر به میزان کافی پف کرد و تا لبه قالب بالا آمد، قالب را به مدت 45 دقیقه در طبقه میانی فر بگذارید تا نان پنه تونه شما کاملا برشته و طلایی گردد. در صورت تمایل، می توانید در اواسط پخت (پس از 30 دقیقه) میزانی کره آب شده را نیز با فرچه آشپزی روی پنه تون بمالید.

مرحله آخر: نان شیرینی پنه تون را سرو کنید

پس از گذشت این مدت و اطمینان از مغز پخت شدن نان پنه تون، قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک تر گردد. سپس، نان پنه تون ایتالیایی را از قالب بیرون بیاورید و با پودر قند () تزیین کنید. در ادامه، نان تونه را در ابعاد دلخواه برش بزنید و سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه پنه تون

  • شما به دلخواه می توانید انواع میوه ها، مغریجات و ادویه های مورد علاقه خود را به خمیر پنه تون اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید ماست را از دستور طبخ پنه تون حذف کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید خمیر پنه تون را به صورت گلوله های 85 گرمی درآورید و در قالب نان پنه تون (قالب کاغذی با قطر 13 سانتی متر) بگذارید.
  • برای تهیه پنه تون به جای کشمش و بادام می توانید از توت خشک یا زردآلوی خشک بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، می توانید میزان کمی پودر کاکائو را نیز به ترکیبات پنه تون اضافه نموده و این نان شیرینی ایتالیایی مخصوص کریسمس را به صورت شکلاتی درست کنید.
  • توجه داشته باشید، در 30 دقیقه اول به هیچ عنوان نباید درب فر را باز کنید. در غیر این صورت، پف پنه تون ایتالیایی می خوابد و به میزان دلخواه نمی رسد.
  • برای اطمینان از پخت پنه تون،؛ پس از 30 دقیقه درب فر را باز نموده و با استفاده از یک سیخ چوبی روند پخت نان ایتالیایی را آنالیز کنید. پس از فرو کردن سیخ چوبی در مرکز نان پنه تون، اگر مواد نان به سیخ چوبی بچسبد معلوم می گردد نان شما هنوز نپخته و باید مدت زمان دیگری را برای پخت آن در نظر بگیرید.

فوت و فن های خوشمزه شدن نان شیرینی پانه تونه ایتالیایی

نان تونه چیست؟

نان تونه یا همان پنه تون نوعی نان شیرینی کم شیرین است که رسپی آن اصالتا به کشور ایتالیا تعلق دارد و معمولا برای کریسمس و شب سال نو پخته می گردد.

قالب نان پنه تون چه ویژگی هایی دارد؟

قالب نان پنه تون یک قالب کاغذی با قطر 13 سانتی متر و ارتفاع 9.5 سانتی متر است. اگر می خواهید پنه تون را در این قالب های کاغذی درست کنید، ابتدا باید خمیر آن را به گلوله های 85 گرمی تقسیم کنید. سپس، هر یک از گلوله ها را در یکی از این قالب ها بگذارید و داخل فر قرار دهید.

آیا می توانیم پنه تون را با عسل و شکلات مایع تزیین کنیم؟

بله. شما می توانید میزانی عسل یا شکلات آب شده (به) را روی پنه تون بریزید و سرو کنید که طعم لذیذتری داشته باشد.

چرا نان پنه تون سفت می گردد؟

موارد زیر از مهم ترین دلایل سفت شدن نان تونه به حساب می آیند:

  • خمیر مایه به میزان کافی به عمل نیامده است.
  • آرد مصرفی از کیفیت بالایی برخوردار نبوده است.
  • خمیر را در 2 یا 3 نوبت به میزان کافی استراحت نداده اید.
  • در مدت زمان استراحت، روی خمیر را به خوبی نپوشانده اید.
  • فر به میزان کافی گرم نبوده است.
  • مدت زمان پخت نان کوتاه بوده است.

چرا نان پنه تون به میزان کافی پف نمی کند؟

موارد زیر از اصلی ترین دلایل پف نکردن نان پنه تون به حساب می آیند:

  • از خمیر مایه نامرغوب و غیر فعال استفاده نموده اید.
  • شیر یا آبی که خمیر مایه را به آن اضافه کردید بیش از میزان کافی سرد یا گرم بوده است.
  • ظرف شما جای کافی برای پف کردن خمیر را نداشته است.
  • در تهیه خمیر از آرد، نمک یا شکر زیادی استفاده نموده اید.
  • برای پف کردن خمیر مایه زمان کافی را در نظر نگرفته اید.
  • آرد مصرفی شما بی کیفیت و نامرغوب بوده است.
  • خمیر را به میزان کافی ورز نداده اید.
منبع: افق کوروش
انتشار: 10 آذر 1403 بروزرسانی: 10 آذر 1403 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 2050

به "طرز تهیه پنه تون به روش بیکری ، نان شیرینی کریسمس ایتالیایی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنه تون به روش بیکری ، نان شیرینی کریسمس ایتالیایی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید