طرز تهیه شله زرد برای 5 الی 50 نفر

به گزارش کوه سفید، در میان سفره های رنگارنگ ایرانی، شله زرد جایگاه ویژه ای دارد. این دسر اصیل و خوشمزه، نه تنها در اعیاد و مناسبت های مذهبی، بلکه در دورهمی های خانوادگی و محبت آمیز هم زینت بخش سفره هاست. عطر و طعم دل انگیز زعفران و گلاب در شله زرد، خاطره ای خوش از ذائقه ایرانیان بر جای می گذارد و آن را به نذریی پربرکت تبدیل می نماید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه شله زرد برای 6 تا 10 نفر و طرز تهیه شله زرد نذری را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه شله زرد برای 50 نفر را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه شله زرد برای 5 الی 50 نفر

مواد لازم برای تهیه شله زرد برای 50 نفر

  • برنج ایرانی 2/5 کیلوگرم
  • شکر 5 کیلوگرم
  • زعفران 1 مثقال
  • گلاب 2/5 لیتر
  • کره 500 گرم
  • هل 10 عدد
  • دارچین 2 تکه
  • خلال بادام 500 گرم
  • خلال پسته 250 گرم
  • آب به اندازه لازم

طرز تهیه شله زرد برای 50 نفر

1. آماده کردن برنج

اولین مرحله از طرز تهیه شله زرد برای 50 نفر درست مثل طرز تهیه شله زرد ساده این است که برنج را آماده کنید. برای این کار بعد از شستن برنج، آن را خیس کنید و اجازه دهید به مدت 24 ساعت آب خیس بخورد سپس آب آن را خالی کنید و برنج را آبکش کنید.

2. آماده کردن زعفران

وقتی که برنج به اندازه کافی خیس خوردن زمان آن رسیده که زعفران مورد احتیاج برای تیهه شله زرد را دم کنید. برای این کار زعفران را با اندازهی آب جوش و گلاب دم کنید.

3. پخت برنج و اضافه کردن شکر

اکنون برای طرز تهیه شله زرد برای 50 نفر، ابتدا برنج را بپزید برای این کار در یک قابلمه بزرگ، آب را به جوش آورید. سپس برنج را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید حدقال به مدت 30 تا 40 دقیقه برنج بپزد تا نرم و له گردد. بعد از اینکه برنج پخت، شکر را به تدریج به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل گردد.

4. اضافه کردن زعفران و باقی مواد

در نهایت وقتی شکر خوب در برنج حل شد. اجازه دهید باز هم برنج حداقل به مدت نیم ساعت خوب بپزد و بعد زعفران دم نموده را اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ زعفران به طور یکنواخت در شله زرد پخش گردد. بعد هل ها را دانه کنید و به همراه دارچین به شله زرد اضافه کنید. در نهایت هم کره را به صورت تکه های کوچک به شله زرد اضافه کنید و هم بزنید تا کره ذوب گردد و بعد گلاب را به تدریج به شله زرد اضافه کنید و هم بزنید.

5. جا انداختن شله زرد

در آخرین مرحله حرارت را کم کنید و اجازه دهید ترکیب برنج زعفرانی به مدت یک تا 2 ساعت جا بیفتد تا غلیظ و کشدار گردد. بعد خلال بادام و خلال پسته را به شله زرد اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید کمی خنک گردد (البته نه آنقدر که سفت گردد) بعد آن را در ظرف های مدنظر نذری خود بریزید و به شکل گرم سرو کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه شله زرد برای 50 نفر

تهیه شله زرد، چه برای 5 نفر باشد و چه برای 50 نفر، کار ساده ای است. کافی است برنج، زعفران، شکر، گلاب، کره و هل و دارچین را با هم ترکیب کنید و با کمی صبر و حوصله، شاهد پخت این دسر خوشمزه و پربرکت باشید البته خوب است نکات و فوت و فن های مهم برای تهیه این دسر را هم بدانید و خوب رعایت کنید.

تهیه شله زرد با آرد برنج

شله زرد را می توانید با آرد برنج هم تهیه کنید. طرز تهیه شله زرد با آرد برنج یکی از روش های تهیه سریع و آسان شله زرد است که می توانید در منزل تجربه کنید.

نسبت مواد شله زرد

یکی از رازهای خوب شدن شله زرد رعایت نسبت مواد شله زرد است. پس حتما چه شله زرد را برای 5 نفر درست کنید چه 50 نفر به اندازه مواد و نسبت آن ها دقت کنید.

به طور کلی به خاطر داشته باشید که برای شله زرد باید اندازه شکر به برنج دو برابر باشد. یعنی اگر یک کیلو برنج استفاده می کنید باید 2 کیلو شکر بهره ببرید. البته باز هم بسته به سلیقه خود می توانید اندازه شکر را کمی کم کنید. اما نکته جالب این است که اندازه گلاب به برنج نصف است.

اندازه زعفران هم کاملا به سلیقه شما بستگی دارد اما یادتان باشد شله زرد با زعفران کافی خوشمزه و خوش رنگ می گردد پس حتما به اندازه کافی زعفران بهره ببرید.

اندازه پخت مناسب برنج شله زرد

برنج شله زرد را باید تا حدی بپزید که کاملا نرم و له گردد. اگر برنج سفت باشد، شله زرد شما سفت و دون دون می گردد. برای اینکه مطمئن شوید برنج شله زرد شما خوب پخته است، می توانید چند دانه از آن را بچشید. اگر برنج زیر دندان شما سفت بود، باید به پخت آن ادامه دهید.

غلظت مناسب شله زرد

شله زردی خوب است که نه خیلی سفت باشد نه خیلی شل. بنابراین برای تنظیم غلظت شله زرد اگر خیلی شله زرد شما سفت شد حتما اندازهی آب یا گلاب به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شل گردد و اگر شله زردتان شل بود حتما به پخت آن ادامه دهید تا غلیظ تر گردد.غلظت شله زرد باید به گونه ای باشد که نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.

استفاده از کره حیوانی برای طعم شله زرد

برای اینکه شله زرد شما عطر و طعم بهتری داشته باشد، می توانید از کره حیوانی به جای کره گیاهی بهره ببرید.

تزیین شله زرد نذری

برای تزیین شله زرد می توانید از خلال بادام، خلال پسته، کشمش، گل محمدی و زعفران بهره ببرید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 19 تیر 1403 بروزرسانی: 19 تیر 1403 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 1994

به "طرز تهیه شله زرد برای 5 الی 50 نفر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شله زرد برای 5 الی 50 نفر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید