فوت و فن های پخت فرنی؛ دسر جذاب برای سفره افطار
به گزارش کوه سفید، افطار کردن با فرنی گرم هم خشکی گلوی تان را از بین می برد هم معده تان را بعد از چندین ساعت خالی بودن اذیت نمی کند.
مواد لازم:
- شیر: 4 لیوان
- آرد برنج: 4 قاشق غذاخوری سرپر
- شکر: 4 قاشق غذاخوری
- آب: نصف استکان
- گلاب: نصف استکان
- هل سائیده شده و پودر شده: نصف قاشق چایخوری
- زعفران دم نموده: 1 قاشق مرباخوری برای تزیین
- دارچین و خلال پسته: برای تزیین
طرز تهیه و دستور پخت:
1. ابتدا شیر سرد را با لیوان های دسته دار که در تمامی خانه ها یافت می گردد در قابلمه مورد نظر بریزید.
2. سپس آرد برنج را به همراه آب، شکر و هل اضافه کنید و کاملاً هم بزنید تا آرد و شکر در شیر سرد حل شوند. مواد مخلوط شده را روی حرارت ملایم گذاشته و مرتباً هم زنید اگر لحظاتی هم زدن را متوقف کنید، باعث می گردد آرد برنج در شیر گلوله گلوله گردد.
3. پس مرتباً به هم زنید تا کمی غلیظ گردد. بعد گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا قوام و غلظت لازم برای فرنی به دست آید. فرنی را بایستی سریع در کاسه های کوچکی که از قبل آماده نموده اید، بریزید. دقت داشته باشید که در هنگام سرد شدن کمی سفت تر می گردد. پس وقتی از روی حرارت برمی دارید نه سفت و نه شل باشد.
فوت و فن ها:
- فرنی را بعد از آماده شدن حتما در محیط آشپز خانه خنک کنید و بعد داخل یخچال قرار دهید تا فرنی آب نیندازد.
- بجای شکر و پودر قند می توانید از عسل یا شیرین کننده های طبیعی دیگر بهره ببرید.
- اگر دوست داشته باشید فرنی شما زعفرانی یا شکلاتی گردد هنگام اضافه کردن آرد به آن کمی زعفران یا پود کاکائو اضافه کنید.
- آرد برنج را حتما با شیر سرد حل کنید تا گلوله گلوله نگردد.
- در طول درست شدن فرنی حرارت باید همیشه کم باشد و فرنی مدام هم زده گردد.
- برای تزیین فرنی می توانید از دارچین، گل سرخ ، خلال پسته، بادام، کنجد یا هر چیزی که دوست دارید بهره ببرید.
منبع: ایرنا زندگی