طرز تهیه مربای انجیر زرد تازه، له شده و خرد شده

به گزارش کوه سفید، مربای انجیر زرد یک مربای خوش طعم و پرخاصیت است که نه تنها برای صبحانه مناسب است، بلکه می تواند به عنوان یک میان وعده یا دسر هم، لذتی فراموش نشدنی را به شما و عزیزانتان هدیه دهد. قبلا در کتاب کاله روش تهیه مربا و مارمالاد انجیر را آنالیز نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه مربای انجیر زرد را مرور می کنیم.

طرز تهیه مربای انجیر زرد تازه، له شده و خرد شده

مواد لازم برای تهیه مربای انجیر زرد

  • انجیر زرد 1 کیلوگرم
  • شکر 500 گرم
  • آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
  • آب پرتقال (اختیاری) نصف فنجان
  • زنجبیل، بادیان ستاره ای و دارچین (اختیاری) یک تکه
  • نمک (اختیاری) یک چهارم قاشق چایخوری

طرز تهیه مربای انجیر زرد

1. مخلوط کردن مواد مربا

در اولین مرحله از طرز تهیه مربای انجیر زرد ابتدا در یک تابه یا قابلمه کف سنگین، انجیر، شکر، نمک و آب لیمو را با هم مخلوط کنید. بعلاوه یک یا همه مواد اختیاری (آب پرتقال، دارچین، زنجبیل، بادیان ستاره ای) را اضافه کنید.

نکته حرفه ای: دارچین و بادیان ستاره ای را می توان در هر زمان بسته به اینکه می خواهید طعم آن قوی باشد، حذف کنید.

2. پخت مربای انجیر زرد

اکنون مواد را روی حرارت میانه بپزید تا شکر حل گردد. سپس حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید مخلوط به جوش آید. بگذارید 2 دقیقه روی حرارت میانه بجوشد. سپس حرارت را روی میانه رو به پایین قرار دهید. مربا باید هنوز در حال جوشیدن باشد اما با حرارت کم. برای له کردن میوه ها از دستگاه مخلوط کن بهره ببرید تا قوام مربا نرم تر باشد. حدود 20 تا 30 دقیقه دیگر به جوشیدن ادامه دهید. مرتب با قاشق چوبی هم بزنید تا به کف تابه نچسبد. مربا با سرد شدن به غلیظ شدن و بعلاوه رنگی تر شدن آن ادامه می دهد.

نکته: له کردن میوه اختیاری است چون میوه در حین پخت به تکه های کوچکتر تبدیل می گردد. با این حال، له کردن، قوام نرم تری مانند مربا می دهد.

نکته: زمان پخت مربای انجیر به اندازه مربا و بعلاوه حرارت آن بستگی دارد. خوب است که کمی بیشتر بپزد، اما باید بجوشد تا میوه ها پکتین آزاد نمایند.

نکات تکمیلی برای تهیه مربای انجیر زرد

همان طور که دیدید تهیه مربای انجیر هم درست مثل طرز تهیه انواع مربا از جمله طرز تهیه مربای آلبالو یا طرز تهیه مربای توت فرنگی ساده است اما خوب است برای تهیه بهتر و حتی نگهداری آن نکات و فوت وفن های تهیه آن را هم با جزییات بدانید.

نکاتی برای ماندگاری بیشتر مربای انجیر زرد

مرباهای خانگی که با شکر و میوه های تازه درست می شوند، می توانند ماندگاری طولانی داشته باشند. اگر مربای انجیر زرد با روش کنسرو کردن تهیه گردد و به درستی در یک مکان تاریک خنک نگهداری گردد، تا 2 سال هم دوام می آورد اما پس از باز شدن در شیشه مربا می توان آن را تا 3 ماه در یخچال نگهداری کرد.

اضافه کردن آبلیمو به مربا

تقریبا در همه مرباها از آب لیمو استفاده می گردد. لیمو یک راه عالی برای کاهش شیرینی مرباست. بعلاوه از کریستالی شدن شکر جلوگیری می نماید. مهم تر از همه، لیمو به جلوگیری از رشد باکتری در هنگام کنسرو مربا یاری می نماید.

بافت مربای انجیر

اگر مربای غلیظ دوست دارید که همین روش تهیه مربا در بالا کاملا برای شما مناست است اما اگر می خواهید قوام نرم تری داشته باشید، می توانید میوه را کمی در غذاساز بریزید. این کار باعث خرد شدن پوست می گردد و باعث می گردد غلظت نرم تری داشته باشد و به این ترتیب مربای انجیر له شده خواهید داشت.

برترین زمان پخت مربا انجیر

اغلب گفته می گردد که پخت آهسته با حرارت کم چیزی است که مربای خوب را می سازد. این به این معنی نیست که زمان زیادی طول می کشد تا مربا آماده گردد. معمولا 20 دقیقه زمان کافی برای تهیه حدود یک کیلوگرم مربای میوه است به طور کلی بعد از 18 تا 20 دقیقه می توانید و باید مربا را برای انتهای پخت آنالیز کنید.

مربای بیش از حد پخته شده

ممکن است مربا را زیاد بپزید. بهتر است به جای پختن زیاد مربا آن را کم بپزید. چون مربای نیم پز شده را می توان دوباره پخت، اما پس از پخته شدن باید به آن آب اضافه کنید تا مربا رقیق گردد. توجه داشته باشید با اضافه کردن آب، ماندگاری مربا را هم کاهش می یابد. برترین کار این است که بار اول آن را درست انجام دهید.

روش های خلاقانه سرو مربای انجیر

استفاده مربای انجیر فقط محدود به صبحانه نیست و می توانید از این مربا برای موارد زیر هم بهره ببرید:

  • همراهی انجیر و پنیر: مربای انجیر را در کنار تعدادی پنیر مانند پنیر بزی سرو کنید چون این مربا به زیبایی با بافت کرمی آن جفت می گردد و کنتراست شیرینی به آن اضافه می نماید.
  • لعاب مربای انجیر: از مربای انجیر به عنوان لعاب گوشت هایی مانند فیله گوشت مرغ یا اردک بهره ببرید. به سادگی مربا را قبل از کباب کردن روی گوشت بمالید تا طعم شیرین و خوش طعمی پیدا کند.
  • سس سالاد مربای انجیر: مربای انجیر، سرکه بالزامیک، روغن زیتون و خردل را با هم مخلوط کنید تا یک سس سالاد شیرین و خوش طعم داشته باشید.
  • کوکی های اثر انگشتی مربای انجیر: با فشار دادن انگشت شست به گلوله های خمیر شیرینی و پر کردن فرورفتگی با مربای انجیر قبل از پخت، کوکی های اثر انگشتی درست کنید.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 19 خرداد 1403 بروزرسانی: 19 خرداد 1403 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 1989

به "طرز تهیه مربای انجیر زرد تازه، له شده و خرد شده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای انجیر زرد تازه، له شده و خرد شده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید