آشنایی با خواص عرق خار مریم

به گزارش کوه سفید، درمان ناراحتی های کبد و خنثی کردن مسمومیت قارچ سمی از خواص عرق خار مریم بوده، نحوه مصرف این گیاه به صورت تنتور، دم نموده و قرص های گیاهی است.

آشنایی با خواص عرق خار مریم

سرویس سلامت - خار مریم نام گیاهی دارویی است از خانواده گل خبرنگاران ای ها که در نزد مردم ایران با اسم ماریتیغال، خار علیص، خارسه و خارشیری نیز شناخته شده بوده، این گیاه خودرو بوده و در صحراهای ایران به عمل میآید. گیاه خار مریم، که بومی خاورمیانه، اروپا و آمریکای شمالی است سالهاست که برای درمان بیماریها مورد استفاده قرار می گیرد و در کاهش علائم پیری بسیار موثر است و نقش مهمی در سم زدایی از بدن و به ویژه کبد دارد. مواد موجود در گیاه ماریتیغال (خار مریم) دارای خواص ضد سرطانی بوده و میتواند در پیشگیری و درمان بسیاری از سرطانها موثر باشد. از دیگر خواص خار مریم، کاهش کلسترول خون، افزایش سیستم ایمنی بدن، کاهش عوارض جانبی در بیماران تحت درمان با شیمی درمانی است. قسمت های مورد استفاده این گیاه، ریشه، اندام هوایی و بذر آن است، لیکن از بذر آن به شکل عمده در منابع دارویی استفاده میگردد. در ادامه این مطلب با خواص عرق خار مریم و چگونگی نحوه مصرف آن آشنا شوید.

خواص عرق خار مریم

طبیعت عرق خار مریم گرم است و خواص دارویی آن عبارتند از:

  • عرق خار مریم، در مقابله با سرطان پروستات، سرطان رحم و سرطان سینه موثر است و رشد سلولهای سرطانی را کاهش میدهد.
  • از خواص عرق خار مریم، افزایس اثربخشی داروهای مربوط به شیمی درمانی میباشد.
  • مصرف عرق گیاه خار مریم، مقاومت به انسولین در بیمارانی که از دیابت نوع 2 رنج میبرند را کاهش میدهد.
  • یکی از مهمترین خواص عرق خار مریم، کنترل افزایش کلسترول ناشی از رژیم غذایی و افزایش گلوتاتیون کبد و به دنبال آن کاهش کلسترول کبد است و نقش عمده ای در سم زدایی کبد ایفا می نماید.
  • استفاده از عرق خار مریم، از بدن در برابر آسیبهای سلولی ایجاد شده از رادیکال های آزاد محافظت میکند.
  • پیشگیری از ایجاد سنگ صفرا و درمان آن، از دیگر خواص عرق خار مریم است.
  • در صورت مسمومیت با قارچ که میتواند به کبد آسیب برساند، خوردن عرق خارمریم 10 دقیقه پس از مصرف قارچ، اثر سموم آن را از بین میبرد.
  • از دیگر خواص عرق خار مریم، مقوی و افزایش دهنده شیر مادران است و برای درمان هپاتیت و زردی موثر است.

آشنایی با خواص عرق خار مریم + نحوه مصرف خار مریم

نحوه مصرف خار مریم (طرز استفاده و میزان مصرف)

از گیاه خار مریم به شکل دم نموده، تنتور و یا مستقیما از عرق آن، استفاده می نمایند، همچنین برای استفاده بیشتر از خواص گیاه خار مریم می توان گلچه های آن را همانند کنگر فرنگی خورد.

طرز تهیه تنتور: یکی از بهترین اشکال دارویی گیاهان که از زمانهای قدیم مورد استفاده بودهاند محلولهای هیدروالکلی تنتور (مخلوط آب و الکل) عصاره گیاهان میباشد. در این روش گیاه خشک و یا تازه در محلول 25 درصد الکل و آب (25 قسمت الکل و 75 قسمت آب) قرار میگیرد. کلیه قسمتهای گیاه ممکن است مورد مصرف قرار گیرد. تنتور خار مریم را تا دو سال می توان استفاده کرد. مقدار استفاده از این تنتور، 15 تا 25 قطره و روزانه 4 الی 5 مرتبه است و بهتر است قبل از مصرف، تبخیر الکل انجام گیرد.

طرز تهیه دم نموده: 5/3گرم دانههای نیمکوب شده خار مریم را در 150 سی سی آب جوش به مدت 10 الی 15 دقیقه دم کنید. روزانه 3 نوبت و نیم ساعت قبل از غذا مصرف گردد.

طرز تهیه عرق خار مریم: برای تهیه عرق خار مریم، ابتدا آب و گلچه های گیاه را می جوشانند. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام می گردد و مایعی که با تقطیر به دست آمده، همان عرق خار مریم است.

فراوردههای دارویی خار مریم: از خار مریم قرص گیاهی با نام لیورگل 70 و 140 میلی در داروخانهها موجود است که همراه داروهای تجویزی دیگر توسط پزشک معالج برای درمان بیماریهای کبدی و جلوگیری از پیشرفت دیابت و کنترل آن به جای اصل گیاه میتوان استفاده نمود.

عوارض عرق خار مریم (موارد احتیاط و منع مصرف)

مصرف عرق خارمریم حتی در طولانی مدت عوارض نداشته و فقط در برخی موارد ممکن است موجب اسهال خفیف گردد. البته گفتنی است گیاه خار مریم نباید همزمان با داروهایی که متابولیزم آنها در کبد است مانند آسپرین، استامینوفن و غیره استفاده گردد، همچنین اگر داروی خاصی مصرف میکنید و یا به هر گونه بیماری مبتلا می باشید قبل از مصرف گیاه و عرق خار مریم با پزشک مشورت کنید.

منبع: setare.com
انتشار: 10 آذر 1399 بروزرسانی: 10 آذر 1399 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 969

به "آشنایی با خواص عرق خار مریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص عرق خار مریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید