برنج را با آب سرد خیس کنیم یا آب گرم؟
به گزارش کوه سفید، مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: خیساندن برنج سفید با آب سرد و برنج قهوه ای با آب گرم در دفع آرسنیک بسیار موثر است.

به گزارش گروه استان های خبرنگاران از بوشهر، حمیرا دهقانی مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان نمود: آلودگی برنج با فلزات سنگین یکی از موارد احتمالی آلودگی های محیطی است که در آن تحت شرایط خاصی مانند آلودگی آب، خاک و نزدیکی مزارع برنج به مراکز صنعتی و فاضلاب های مربوط، عناصر سنگین به برنج منتقل می گردد و در آن تجمع پیدا می نمایند.
او اضافه کرد: شایع ترین موارد آلودگی برنج با آرسنیک، کادمیم، جیوه و سرب است که نقشی در رشد و حیات انسان ندارد اما دریافت آن ها در مدت طولانی، با تجمع در اندام هایی مانند کبد، کلیه، خون و استخوان و اختلال در عملکرد آن ها موجب مسمومیت و عوارضی از جمله سرطان زایی و ایجاد نقص مادرزادی در نوزادان می گردد.
مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان ادامه داد: از آنجایی که برنج دومین غذای اصلی در ایران بعد از گندم است خیساندن آن به مدت 3 ساعت و 3 بار شستشو با آب فراوان برای از بین بردن آرسنیک توصیه شده است.
دهقانی عنوان نمود: در برنج 10 برابر غلات دیگر آرسنیک تجمع می یابد و شستن برنج هنگام طبخ باعث کاهش آرسنیک به مقدار 50 درصد می گردد. در برنج سفید، بیشتر فلزات سنگین به وسیله آب سرد و در برنج قهوه ای، بیشتر به وسیله آب گرم خارج می گردد.
بیشتر بخوانید
او گفت: نحوه پخت برنج بر مقدار آرسنیک به جامانده در برنج پخته شده موثر است و در روش کته کردن برنج یا پخت با مایکروفر، آب در برنج باقی می ماند و هیچ گونه آرسنیکی از آن خارج نمی گردد، ولی در روش آبکشی مقداری از آرسنیک برنج خارج می گردد.
مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان عنوان نمود: پختن برنج با حجم زیاد آب، روش دیگر پخت و برترین روش برای کاهش مقدار آرسنیک با کاهش حداقلی مواد مغذی برنج است و در این روش مقدار ریز مغذی های برنج مثل ویتامین های گروه B از بین نمی رود و ارزش غذایی آن حفظ می گردد.
ک
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان