طرز تهیه عدسی با سیب زمینی
به گزارش کوه سفید، عدس یکی از مقوی ترین اعضای خانواده حبوبات است که به آسانی می توان با آن غذا تهیه کرد. طرز تهیه عدسی با سیب زمینی ساده است و مقدار کالری آن نیز چندان زیاد نیست.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - اگر به دنبال غذایی سالم، مقوی و کم کالری هستید، عدسی با سیب زمینی یکی از گزینه هایی است که حتما باید به آن فکر کنید. این غذا را به عنوان صبحانه و یک وعده شام سبک و مقوی نیز می توان طبخ کرد. طرز تهیه عدسی با سیب زمینی بسیار ساده است و مواد اولیه آن نیز به طور معمول در منازل یافت می شود.
مواد لازم برای تهیه عدسی با سیب زمینی
مواد لازم | |
عدس | 2 لیوان |
سیب زمینی | یک عدد بزرگ |
شنبلیله | 2 قاشق چایخوری |
پیاز | یک عدد |
رب گوجه فرنگی | یک الی دو قاشق غذاخوری |
روغن، نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
نکته:
از عدس ریز استفاده کنید تا پس از پخت غذا بافت منسجم تری داشته باشد.
- عدس را از پنج الی شش ساعت قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آن را عوض کنید تا کاملا تمیز شود.
میزان رنگ دهی رب های گوجه مختلف با یکدیگر متفاوت است، بنابراین این احتمال وجود دارد که به میزان بیشتر یا کمتری از رب نیاز داشته باشید.
طرز تهیه عدسی با سیب زمینی
- سیب زمینی را پوست بگیرید و همراه با عدس در یک قابلمه قرار دهید.
- مقداری آب به عدس و سیب زمینی اضافه کنید تا سطح آنها را پوشش دهد.
- عدس را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا عدس و سیب زمینی کاملا بپزند.
- سیب زمینی را بیرون آورده و بکوبید تا کاملا له شود و مجددا به غذا اضافه کنید.
- پیاز را ریز خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید. زردچوبه را نیز به آن اضافه کنید.
- پس از آنکه پیازها طلایی شدند، شنبلیله را اضافه کرده و بلافاصله از روی حرارت بردارید. اجازه دهید شنبلیله با حرارت روغن بپزد.
- رب گوجه را تفت دهید.
- و شنبلیله و رب گوجه فرنگی را به عدسی اضافه کنید.
- پس از آنکه عدسی یکی دو جوش زد، عدسی حاضر است.
طرز تهیه عدسی با سیب زمینی همین اندازه راحت است و در مدت زمانی اندک می توانید غذایی مقوی را تهیه کنید.
چند نکته:
- عدسی باید کمی غلیظ باشد، اما نباید سفت شود.
- اگر در مراحل پخت، آب غذا کم بود مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
شنبلیله نباید بیش از حد حرارت ببیند، بنابراین پس از آنکه شنبلیله را به پیاز داغ اضافه کردید، فورا از روی حرارت بردارید. حرارت مستقیم باعث تلخ شدن این ماده غذایی می شود.
در صورت تمایل می توانید رب گوجه فرنگی را از دستور تهیه این غذا حذف کنید.
سیب زمینی باعث منسجم و یک دست شدن بافت غذا می شود؛ بنابراین اگرچه در طعم غذا تاثیری چندانی ندارد، اما آن را از عدسی حذف نکنید.
کالری مواد اولیه عدسی با سیب زمینی:
هر یک لیوان عدس 230 کیلوکالری دارد.
همچنین هر عدد سیب زمینی بزرگ حاوی حدود 140 تا 180 کیلوکالری است.
هر یک قاشق مرباخوری روغن جامد نیز حدودا 45 کیلوکالری دارد.
هر 30 گرم نان از هر نوعی که باشد، حاوی 80 کیلوکالری است.
هر 100 گرم رب گوجه فرنگی حدودا 80 کیلوکالری دارد.
در عدس مقدار زیادی پروتئین وجود دارد، همچنین این ماده غذایی حاوی مقادیر قابل توجهی آهن، فسفر، کلسیم و ویتامین B است. عدسی غذایی موثر در درمان کم خونی ناشی از فقر آهن است. از اینرو سعی کنید به شیوه های مختلف از جمله طبخ غذا هایی مانند عدس پلو و ... آن را به رژیم غذایی خود اضافه نمایید. فیبر یکی دیگر از مواد مقوی موجود در عدس است. فیبر برای سلامت روده اهمیت فراوانی دارد، زیرا باکتری های مفیدی که در روده به هضم غذا کمک می کنند برای زنده ماندن به فیبر نیاز دارند. منیزیم موجود در عدس به تقویت استخوان ها کمک می کند، به همین دلیل برای بچه ها در حال رشد بسیار مغذی خواهد بود. خواص عدس به همین موارد محدود نمی شود، اگر به فکر سلامت قلب خود هستید، عدس را از قلم نیاندازید. فیبر، منیزیم و فولات همگی به سلامت قلب کمک می کنند و عدس حاوی تمام این مواد مقوی است. علاوه بر تمام این موارد، عدس برای مدت طولانی می توانید انرژی مورد نیاز شما را تامین کند.
اگر عدس با سیب زمینی را برای وعده صبحانه میل کنید، می توان گفت خودتان را به یک صبحانه مقوی و سالم دعوت کرده اید. همچنین این غذا می تواند یک وعده غذایی کامل برای ناهار یا شام محسوب شود. عدس را معمولا با سبزی خوردن یا لیموترش برای ناهار یا شام سرو می کنند، اما به یاد داشته باشید که عدس حاوی مقدار زیادی آهن است، به همین دلیل نباید از ماست کنار آن استفاده کنید. زیرا ماست مانع از جذب آهن غذا می شود.
طرز تهیه عدسی با سیب زمینی بسیار ساده است، اما نتیجه آن غذایی لذیذ و مقوی خواهد بود، شاید باورتان نشود که این ماده غذایی چه خواص شگفت انگیزی دارد؛ بنابراین سعی کنید این ماده غذایی را در برنامه غذایی خود جای دهید. نکته جالب توجه این است که با هزینه اندک میزان پروتئین بسکمک را جذب خواهید کرد که می توانید با گوشت قرمز رقابت کند، البته به یاد داشته باشد که عدس هیچکدام از مضرات گوشت قرمز را نیز ندارد.
منبع: setare.com