طرز تهیه نان گاتا؛معروف ترین نان ارمنستان

به گزارش کوه سفید، نان گاتا یکی از انواع نان های فانتزی است که امروزه هواداران زیادی را به خود جذب نموده است. این نان یکی از معروف ترین نان های کشور ارمنستان است و به نان گاتا ارمنی معروف می باشد. این نان را امروز شما در بیشتر سوپر مارکت ها و مراکز خرید نان فانتزی پیدا می کنید و وعده بسیار مناسبی برای صبحانه و عصرانه است. داخل این نان مواد مغذی همچون گردو و کشمش وجود دارد و می توانید بدون پنیر، مربا و یا هر چیز دیگری آن را به تنهایی میل کنید.

طرز تهیه نان گاتا؛معروف ترین نان ارمنستان

با ما سفر کنید و با تور ارمنستان از کشور جذاب همسایه دیدن کنید و شهر زیبای ایروان را ببینید.

مواد لازم برای تهیه خمیر نان گاتا:

کره: 250 گرم

بیکینگ پودر: 1/4 ق چای خوری

آرد: 500 گرم

مایه خمیر: 1/2 ق چای خوری

نمک: به مقدار لازم

تخم مرغ: 3 عدد

شیر: نصف پیمانه

مواد لازم برای تهیه مغز گردویی نان گاتا:

آرد: 1 پیمانه

شکر: نصف پیمانه

کره: 100 گرم

گردو: به میزان دل خواه

دارچین (اختیاری): به میزان دلخواه

هل (اختیاری): به میزان دلخواه

مراحل پخت

طرز تهیه (خمیر نان گاتا):

ابتدا باید تخم مرغ را با شیر مخلوط کنید.

سپس مایه خمیر و کره را نیز به مواد قبلی (تخم مرغ) اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.

حالا مواد خشک یعنی آرد، بیکینگ پودر و نمک را باهم الک نموده و به مواد قبلی اضافه کنید.

مواد را خوب ورز دهید تا حدی که به دست نچسبد.

خمیر آماده شده را حدود نیم ساعت استراحت دهید.

بعد از نیم ساعت، خمیر عمل آمده را به 4 قسمت تقسیم کنید.

حالا به سراغ درست کردن مغز نان گاتا بروید.

طرز تهیه مغز گردو و دارچین:

ابتدا 1 پیمانه آرد را تفت دهید.

سپس شعله را خاموش نموده و آن را کنار بگذارید تا خنک گردد.

حالا شکر، کره نرم شده و گردوی خردشده را به آن اضافه کنید.

دارچین و در صورت تمایل مقداری هل نیز به مواد اضافه کنید.

حالا که خمیر نان گاتا و مواد مغز نان آماده شده، سراغ تهیه نان بروید.

خمیر را داخل دست، به شکل کاسه فرم داده و از مواد میانی داخل خمیر بگذارید و خمیر را با دست بسته و آن را به شکل گرد درآورید.

با نوک قاشق روی آن طرح بیندازید و مجددا برای نیم ساعت دیگر خمیر را استراحت دهید.

فر را با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم کنید.

داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار داده و آن را کمی چرب کنید.

یک عدد تخم مرغ را شکسته و زرده آن را همراه با کمی زعفران مخلوط کنید و به عنوان رومال، با برس روی خمیر ها بمالید.

سطح روی خمیر را با نوک چنگال چند سوراخ بزنید و سینی فر را به مدت 30 تا 35 دقیقه داخل فر قرار دهید.

بعد از این مدت نان شما آماده خوهد گردد.

منبع: گردشبان
انتشار: 9 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: agdagh.ir شناسه مطلب: 596

به "طرز تهیه نان گاتا؛معروف ترین نان ارمنستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان گاتا؛معروف ترین نان ارمنستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید